Vesti iz fudbala

Bajern prosuo prvo poluvreme, pa pocepao mrežu Darmštata: Kejn prva figura meča sa tri crvena kartona

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

28.10.2023 17:28
Bajern prosuo prvo poluvreme, pa pocepao mrežu Darmštata: Kejn prva figura meča sa tri crvena kartona Tanjug/(Tom Weller/dpa via AP)

Fudbaleri Bajerna opravdali su zvanje favorita protiv Darmštata u čudnoj utakmici 9. kola Bundeslige na svojoj "Alijanc areni", sa hrpom golova u drugom poluvremenu i ukupno tri dosuđena crvena kartona - 8:0 (0:0).

Ni u prvom delu meča nije manjkalo uzbuđenja, naprotiv čak trojica igrača morala su ranije na hlađenje: prvo je Kimih već u 4. minutu oslabio brojčanost domaćina, onda je Gjasula stvari vratio u ravnotežu (21), da bi Maglica malo pre pauze (41) fatalno "pucao" u kolena gostiju. Prvi povlačenjem suparnika, a ostala dvojica faulovima.

I tada je već bilo jasno na čijem će kontu završiti bodovi, međutim, pitanje je da li su i kladioničari bili u stanju da pogode toliko veliki trijumf Bavaraca. Sa gomilom strelaca i Harijem Kejnom u glavnoj ulozi, jer je neverovatni pridošlica iz Totenhema sjajnu ovosezonsku formu potvrdio pogocima u 51, 69. i 88. minutu, pri čemu je jednom savladao golmana udarcem čak sa polovine terena. 

 

 

Da ne bude da samo skupo plaćenom Englezu ide od ruke realizacija, jer je već skupio 10 iskorišćenih šansi u prvenstvu i još dva u Ligi šampiona, pokazali su dvostruki egzekutori Leroj Sane (56, 64) i Džamal Musijala (60, 76), te Tomas Miler (71). Za zajednički povratak na vrh tabele. 

Inače, danas je za Bajern prve takmičarske seniorske prve minute upisao srpski defanzivni vezista iz Minhena, Aleksandar Pavlović.