Vesti iz fudbala

TSC gostuje Smederevu u Kupu Srbije: Lazetić podsetio igrače na Loznicu prošle sezone

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

17.10.2023 18:39
TSC gostuje Smederevu u Kupu Srbije: Lazetić podsetio igrače na Loznicu prošle sezone MN Press

Crvena zvezda i TSC već u sredu (18. oktobar) igraju svoje mečeve šesnaestine finala Kupa Srbije. Dok aktuelni branilac trofeja gostuje Trajalu u Kruševcu, vicešampion TSC sutra ima zaista težak posao protiv Smedereva (14.00, TV Arena 2 Premium), drugoplasirnaog tima Mozzart bez Prve lige Srbije i do nedelje neporaženog tima.

Šef stručnog štaba TSC-a Žarko Lazetić se prisetio prošlogišnjeg hoda po trnju u prvom kolu i pobede nad Loznicom.

"Prošle godine smo protiv Loznice jedva izvukli živu glavu u prvoj kup utakmici i sigurno je da će protivnik rasterećen uloge favorita i u dobrom momentu u kome se nalazi biti spreman za nas. Kompaktni su, dobro se brane i disciplinovani su. Imaju dosta iskusnih igrača, supeligaša, tako da će meč biti otvoren za bilo koji ishod i videćemo kako ćemo se snaći", rekao je Lazetić.

Teren u smederevu je loš, posebno posle derbija sa OFK Beogradom koji je igran po kiši.

"Po onome što smo videli čini se da je teren u Smederevu loš, a to će dodatno da izjednači kvalitet, jer na takvom terenu nije bitno ko je kakav igrač, već ko će kako da dobija duele. Na nama je da se adaptiramo i pronađemo način da odigramo najbolje što umemo i probamo da prođemo dalje. Smederevo je ozbiljan tim u svojoj ligi, koja je prilično izjednačena. Primaju i daju malo golova, ali utakmice rešavaju u svoju korist. Od OFK Beograda su po meni izgubili potpuno ezasluženo i sve u svemu ekipa su za respekt".

 

 

Lazetić je naglasio da je Kup već treće takmičenje u kome TSC učestvuje, tako da će u narednih nedelju dana imati tri utakmice u tri različita takmičenja.

"Prvo ide Kup u sredu, pa prvenstvo u subotu i potom, u četvrtak Liga Evrope. To je veliki izazov za nas i biće sjajno iskustvo. Naravno to je ritam koji smo želeli i za koji smo radili. Pred nama je osam važnih utakmica u tri nedelje, ali za igraće je to posebno uživanje. Mi, kao stručni štab, smo pokušali da se organizujemo i pripremio mečeve unapred, kako bi imali neki okvirni plan", kazao je Lazetić.

Zdravstveno stanje igrača se tokom pauze poboljšalo, Đorđević se polako uključuje u rad, ostalih 20 igrača su odradili sve treninge. 

Kup Srbije, šesnaestina finala

Sreda, 18. oktobar

Smederevo 1924 - TSC 14.00 (TV Arena 2 Premium)
Trajal - Crvena zvezda 15.00 (TV Arena 1 Premium)

Sreda, 1. novembar

Dinamo 1945 - Voždovac
Železničar P. - Novi Pazar
BASK TEK - Radnički 1923
Jedinstvo Ub - Partizan
Radnički SM - Radnik
RFK Grafičar - Spartak
Inđija - Kolubara
Metalac - Radnički Niš
OFK Vršac - Mladost L.
Mačva - Mladost GAT
GFK Jagodina - Napredak
RFK Novi Sad - Vojvodina
IMT - Javor
Radnički NB - Čukarički

NAPOMENA: Igra se jedan meč, ako se završi remijem odmah se izvode jedanaesterci.