Vesti iz fudbala

Sautgejt stao u odbranu kapitena: Henderson nije zaslužio ove zvižduke!

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

14.10.2023 10:55
Sautgejt stao u odbranu kapitena: Henderson nije zaslužio ove zvižduke! Tanjug/AP Photo/Christophe Ena, File

Selektor reprezentacije Engleske Geret Sautgejt stao je u odbranu kapitena Džordana Hendersona, posle zvižduka navijača sa tribina, tokom prijateljske utakmice sa Australijom (1:0).

Susret na Vembliju bio je ujedno i prvi selekcije Engleske na svom terenu, otkako je Henderson odlučio da napusti Liverpul i pređe u saudijski Al-Etifak za daleko unosniju ponudu nego što bi imao na Ostvu, a to mu nisu zaboravili engleski navijači, koji su ga "počastili" salvama uvreda i zvižduka dok je izlazio sa terena na revijalnoj utakmici sa "kengurima".

"Zaista ne razumem. On je fudbaler koji je odigrao 79 utakmica za Englesku. Posvećenost i ono što je dao za ovaj tim su nešto izuzetno. Njegova uloga na terenu i van njega je veoma važna. Uzor je svima u profesionalizmu i pristupu. Pomogao je saigračima. Navijači su odlučili da ga izvižde, ne razumem čemu to. U utorak igramo sa Italijom ovde, hajde da stanemo uz ovaj tim", rekao je Sauteget.

Selektor Engleske odbacio je teoriju da je Henderson dobio zvižduke jer je podržao kandidaturu Saudijske Arabije za domaćinstvo SP 2034. godine.

"Ne znam kuda sve ovo ide. Veoma sam impresioniran vrednostima i odlukama koje se u našoj zemlji donose", rekao je sarkastično Sautgejt.

Henderson je član nacionalnog tima od 2010. godine i na 79 utakmica je postigao tri gola.