Vesti iz fudbala

Surovo kažnjeni za svaku grešku: Dušan Đorđević locirao uzrok teškog poraza od Engleske

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

13.10.2023 15:47
Dušan Đorđević MN Press
Dušan Đorđević

Najbolji mladi fudbaleri Srbije sigurno će se gostovanja u Notingemu sećati kao strašnog košmara, jer su dali prvi pogodak na utakmici drugog kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo U21, a onda čak devet puva vadili loptu iz svoje mreže.

I selektor Dušan Đorđević nema šta lepo da kaže o gostovanju, na kom se njegova ekipa držala do finiša prvog poluvremena, kada je uletela u žrvanj aktuelnog šampiona Evrope. 

"Težak, previsok poraz. Niko nije očekivao da nešto ovako može da se dogodi, pripremali smo se i hteli da stvari izgledaju drugačije. Uz sav kvalitet koji Englezi poseduju, koji uopšte nije sporan, zna se da njihovi igrači nastupaju u najačoj ligi na svetu, nadovezao se veliki broj naših grešaka na praktično svakom delu terena. Tako da smo za svaku grešku, svaki propust, surovo kažnjeni. Takva jedna selekcija sa toliko kvalitetnih pojedinaca, lako rešava sve te poklonjene situacije", izjavio je srpski strateg za sajt Fudbalskog saveza Srbije. 

U sportu je uvek teško progutati tako gorku pilulu, ali naši mladići moraju da "svare" ovu rezultatsku katastrofu, jer ih već 16. oktobra čeka duel sa Severnom Irskom. Takođe na terenu protivnika. 

"Jednostavno moramo sve ovo brzo da prevaziđemo, moramo da se fizički i mentalno pripremimo za ono što nas očekuje. Idemo u Severnu Irsku, idemo da pobedimo i osvojimo tri boda koji bi donekle ublažili sliku iz Notingema. Sa tim bodovima ostali bi u trci za drugo mesto, a to je neka naša realnost u ovom trenutku, pored Engleske koja je i pre početka bila apsolutni favorit grupe", rekao je Dušan Đorđević.

I kapiten Stefan Mitrović ne krije da svi žele da što pre zaborave notigemsku noć.

"Mnogo smo grešili, bukvalno su kaznili svaku našu grešku. Nismo smeli da dozvolimo da primimo toliko golova, sada moramo da se dignemo kako znamo i umemo, moramo da pobedimo Severnu Irsku. Svima nam je žao zbog jednog ovako loše odigranog meča. Moramo sve da zaboravimo, nije naravno lako posle jednog takvog poraza potisnuti sva dešavanja, ali nemamo izbora. U igri smo za drugo mesto, pobeda u Severnoj Irskoj sada se nameće kao imperativ", poruka je vođe sadašnje generacije srpskog U21 tima.

 

Standings provided by Sofascore