Vesti iz fudbala

Mijatović golčinom srušio "azure": Omladinci Srbije vodili 3:1, gubili 3:4 i slavili 5:4 protiv Italije

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

11.10.2023 19:54
Mijatović golčinom srušio "azure": Omladinci Srbije vodili 3:1, gubili 3:4 i slavili 5:4 protiv Italije MN Press

Spektakl u Gornjem Milanovcu i pobeda "orlića". Omladinci Srbije u prijateljskom meču pobedili su Italiju 5:4 (1:1)! Imali su izabranici selektora Radovana Krivokapića prednost od 3:1 do 72. minuta, a zatim su primili tri gola za osam minuta i na kraju golovima Alekseja Vukićevića i Jovana Mijatovića izborili važan trijumf pred start kvalifikacija za EP.

Direktor mlađih kategorija FSS Nikola Lazetić nije preterivao kada je rekao za Marka Mladenovića, koji je napustio nacionalni tim Nemačke i zaigrao za "orlove", da će biti kapitalno pojačanje za našu selekciju. Igrač Ajntrahta postigao je dva pogotka i pokazao da se brzo uklopio sa saigračima iz generacije.

Sam meč je bio jako čudan, pun uspona i padova na obe strane, vodila je Italija 0:1, pa Srbija 3:1, opet "azuri" 3:4, da bi se završilo spektakularnim golom Jovana Mijatovića za 5:4.

Italija je dominirala u prvih 45 minuta, golman Luka Lijeskić je odbranio tri zicera, bio je junak "orlova" sve do 34. minuta kada je David Bartesagi sjajno ragovao na drugoj stativi posle centaršuta sa leve stane i golman nije mogao ništa da uradi.

Kada se činilo da će se na poluvreme otići sa prednošću gostiju, Petrović je poslao jedan odličan dubinski pas, Jovan Milošević nije uspeo da zahvati loptu na petercu, ali je ona stigla na drugoj stativi do Marka Mladenovića, a nova "sedmica" Srbije je poslao ispod golmana u mrežu za izjednačenje u 44. minutu.

Samo 28 sekundi u nastavku bilo je potrebno Jovanu Mijatoviću da matira Italijane na startu drugog dela! Uveo je selektor Radovan Krivokapić golgetera Crvene zvezde i on je pokazao samo da je u sjajnoj formi. Primio je loptu od požrtvovanog Đure Đulija Đekića, zatim fintom izbacio rivala i matirao "azure".

Italijani su pokušali da izjednače, ali već u 58. minutu bilo je 3:1 za Srbiju. Jovan Mijatović je primio dubinski pas na 30 metara, uspeo da sačuva loptu a onda da pogodi na drugoj stativi Marka Mladenovića koji je tako sa dva metra postigao svoj drugi gol na meču.

Jeftino su Italijani dobili penal. Sudija Miletić nije najbolje video situaciju jer je Dele Monake pao u šesnaestercu a da ga je defanzivac Srbije jedva dotakao rukom po telu. Međutim, sudijska je bila poslednja, Dela Monake je uspeo da matira Lijeskića u 72. minutu za 3:2. Već u 77. minutu bilo je 3:3, Lorenco Anhele, igrač Juventusa pogodio je sjajno sa 18 metara sam ugao. Veliki pad Srbije iskoristio je Luka Lipani, lider "azura" koji je u 80. minutu sa 17 metara pogodio bliži ugao Lijeskića za preokret 3:4!

Međutim, Srbija je u 86. minutu preko Alekseja Vukičevića, štopera Zvezde stigli do novog izjednačenja posle kornera i nespretne reakcije odbrane Italije. I to nije bilo sve. Za kraj spektakla stigao je spektakularni gol Jovana Mijatovića. Klasa je napadač Zvezde, odbijenu loptu je "iz prve" sa 16 metara iskosa parabolom poslao preko golmana u mrežu za trijumf od 5:4.