Vesti iz fudbala

Vejn Runi zvanično novi trener Birmingema: Ugovor je potpisan na tri i po godine

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

11.10.2023 13:00
Vejn Runi zvanično novi trener Birmingema: Ugovor je potpisan na tri i po godine AP Photo/Alex Brandon

Proslavljeni engleski reprezentativac, Vejn Runi od danas je i zvanično novi trener Fudbalskog kluba Birmingem sa kojim je potpisao troipogodišnji ugovor, saopšteo je na sajtu ovog kluba.

Njegovi pomoćnici, kako je objavljeno, biće Ešli Kol i Džon O'Šej, dok je trener golmana Majk Tejlor i njihov zadatak će biti da osiguraju povratak kluba u Premijer ligu.

"Izuzetno smo uzbuđeni što će takvo fudbalsko ime kakavo je Vejn Runi doći u naš klub i preuzeti funkciju prvog trenera. On se za ovaj poziv spremao dugo, još od onog trenutka kad je završio igračku karijeru, gradio je svoj put u Americi i sada se vraća u Englesku da pokaže koliko može", saopštili su iz Birmingema dodajući da je izbor novog trenera bio jednoglasan.

 

 

Sam Runi je naglaiso da prilika da radi u Čempionšipu za njega predstavlja veliki izazov, ali i istako da su on i njegovi saradnici spremni da se uhvate u koštac sa svim problemima koji im se nađu na putu.

"Naporno sam radio da bih došao do ove situacije i inspirisao me je projekat koji čelnici kluba imaju za budućnost. Želimo da vratimo Birmingem tamo gde pripada i pred nama je mnogo posla. Ekipa ima talenat i kvalitet, potrebno je sam da to sve sjedinimo u dobitnu kombinaciju i napravimo tim koji je željan pobeda u svakom trenutku", rekao je Runi, a zatim se obratio navijačima:

"Kao igrač sam mnogo puta nastupao u Birmingemu, navijači ovog kluba su odani i veoma bučni, atmosfera na stadionu je fantastična i zaista verujem da ćemo imati uspešnu saradnju".

Birmingem trenutno zauzima šestu poziciju na tabeli drugog ranga takmičenja u Engleskoj, sa 18 osvojenih bodova što je čak 12 manje od vodećeg Lestera, odnosno 10 od drugoplasiranog Ipsviča, a to su dve pozicije koje garantuju direktan plasman u Premijer ligu naredne sezone.