Vesti iz fudbala

Mitrovića smatram za svog fudbalskog idola, a sada delimo svlačionicu: Petar Ratkov ushićen zbog potencijalnog debija za A tim

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

10.10.2023 13:26
Mitrovića smatram za svog fudbalskog idola, a sada delimo svlačionicu: Petar Ratkov ushićen zbog potencijalnog debija za A tim MN Press

Petar Ratkov toliko se dobro snašao u Salcburgu, da je selektor Dragan Stojković morao da pozove bivšeg napadača TSC-a za oktobarske mečeve Srbije u kvalifikacijama za kontinentalni šampionat, sledećeg leta u Nemačkoj. 

Istina, imao ga je Piksi na umu i za duele prošlog meseca, samo što je dvadesetogodišnji golgeter tada bio sprečen da se priključi pripremema i eventualno dođe u priliku da nastavi tamo gde je stao u mladoj selekciji naše zemlje. Sada kao zapeta puška čeka obračune na travi sa Mađarskom (14. oktobar) i Crnom Gorom (17. oktobar). 

"Osećaj je neverovatan. Našao sam se u društvu momaka, koje sam do skoro pratio na televiziji. Kod mene nijednog trenutka nije bilo dileme, želeo sam isključivo dres Srbije i želja mi se ostvarila. Imao sam veliku podršku porodice, čekao bih i duže da je trebalo. Sada sam tu i daću sve od sebe da doprinesem dobrim igrama i pobedama svoje reprezentacije", izjavio je za sajt srpskog Saveza centarfor kom je bilo nuđeno i da igra za Hrvatsku i Bugarsku. 

"Sada sam obavio razgovor sa selektorom Draganom Stojkovićem, rekao mi je da sam doneo pravu odluku i da je srećan zbog toga. Ispratio sam obe utakmice u septembru, Mađari su nam u Beogradu naneli neprijatan poraz i dali nam dodatni motiv da im se revanširamo u Budimpešti. Raduje me najava da će tribine stadiona u Budimpešti biti ispunjene do poslednjeg mesta", dodao je Ratkov.

 

 

Ratkov ima paklenu konkurenciju za minutažu na najisturenijoj poziciji, pre svega u liku najboljeg golgetera naše reprezentacije svih vremena, Aleksandra Mitrovića, a onda i drugim špicevima, od kojih neki opravdano preskaču predstojeće akcije. 

"Mitrović, Vlahović, Jović, Joveljić… sve su to sjajni napadači od kojih može dosta da se nauči. Mitroviću sam se divio kao klinac, smatram ga za svog fudbalskog idola, a sada sam doživeo da delimo svlačionicu i da budemo u istom timu. Upijam svaki njegov potez i trudiću se da svaku šansu koju dobijem iskoristim na pravi način", naveo je Ratkov.

U klubu mu mnogo znače profesionalna i životna dobrodošlica i podrška Strahinje Pavlovića. Štoper ga je dočekao i u "orlovskom gnezdu". 

"Sve je lakše uz Strahinju Pavlovića, koji je starosedelac u klubu i mnogo mi je pomogao na planu adaptacije na novu sredinu. Živimo stan do stana, skoro da delimo istu terasu i ne razdvajamo se po ceo dan. Reč je o sjajnom momku, koji na terenu pleni karakterom i temperamentom. U svakom trenutku zna šta hoće, gine za ekipu i daje poslednje atome snage... Bilo je zanimljivo kada sam dobio prvi poziv od Dragana Stojkovića, Strahinja i Aleksa su mi rekli 'ovo ti je životna šansa, daj sve od sebe da je iskoristiš'. Na meni je da ih poslušam i da opravdam očekivanja", zaključio je Ratkov.

 

Standings provided by Sofascore