Vesti iz fudbala

Selektor Stojković odlučio da pošalje Mitrovića i Ilića u mladu selekciju: Na njih ozbiljno računa tek u narednom periodu

komentari (0)

Izvor: Tanjug

09.10.2023 21:35
Selektor Stojković odlučio da pošalje Mitrovića i Ilića u mladu selekciju: Na njih ozbiljno računa tek u narednom periodu MN Press

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Dragan Stojković odlučio je da se Stefan Mitrović i Mihajlo Ilić stave na raspolaganje šefu stručnog štaba mlade selekcije Dušanu Đorđeviću, saopštio je večeras FSS.

Mitrović je član Crvene zvezde, dok Ilić nastupa za Partizan. Oni su se našli na spisku selektora Srbije Dragana Stojkovića za utakmice protiv Mađarske i Crne Gore u kvalifikacijama za EP 2024.

Mitrović i Ilić su večeras odradili trening sa A timom u Staroj Pazovi, a potom su se priključili mladoj reprezentaciji Srbije, koja se priprema za duele sa Engleskom i Severnom Irskom u kvalifikacijama za EP 2025.

"Stojković je po završetku treninga obavio razgovor sa dvojicom momaka koji su budućnost srpskog fudbala, poručio im da na njih najozbiljnije računa u narednom periodu i obrazložio zašto su u ovom trenutku potrebniji svojim vršnjacima iz selekcije do 21 godine", navodi se u saopštenju FSS.

Mlada reprezentacija Srbije je u prvom meču grupe F kvalifikacija za EP 2025. godine pobedila Azerbejdžan 2:0. Oba gola za Srbiju na tom meču je postigao Ilić, dok je Mitrović bio jedan od najboljih igrača na duelu.

Srbija će 12. oktobra igrati sa Engleskom u Notingemu, a četiri dana kasnije sastaće se sa Severnom Irskom u Lurganu.