Vesti iz fudbala

Ne pokreće se nikakva Superliga Evrope, niti bilo kakvo novo takmičenje: UEFA demantovala tvrdnje svetskih medija

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

03.10.2023 13:07
Ne pokreće se nikakva Superliga Evrope, niti bilo kakvo novo takmičenje: UEFA demantovala tvrdnje svetskih medija Guliver, Christof Koepsel/Bongarts

Evropska fudbalska unija (UEFA) ne razmišlja o pokretanju novog takmičenja i potpuno je fokusirana na unapređivanje već postojećih, poručili su iz sedišta "evropske kuće fudbala".

Ovo pojašnjenje došlo je kao posledica pisanja brojnih svetskih medija da će se od 2027. godine pokrenuti novo takmičenje, koje bi, zapravo moglo da predstavlja neku verziju zabranjene Superlige Evrope.

"UEFA ne radi na projektu tog tipa. Jasno smo stavili do znanja da se protivimo formiranju Superlige i to smo dokumntovali“, stoji u saopštenu UEFA i dodaje se:

"Mi radimo na unapređenju formata takmičenja od 2024. godine u kojem će rezultati u nacionalnim šampionatima imati dominantan uticaj na plasman u Evropu. Navijači će dobiti veći broj kvalitetnih mečeva u kojem će svaka utakmica biti izuzetno zanimljiva".

Podsećanja radi, svetski mediji su u ponedeljak objavili informaciju da UEFA pokreće novo takmičenje koji bi se sastojalo od tri lige od po 18 klubova, u kojima bi postojalo ispadanje i promocija u viši rang.