Vesti iz fudbala

Završena aukcijska prodaja dresova sa meča u Mihinu čast: Prikupljeno 18.872 dolara i prosleđeno u humanitarne svrhe

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

28.02.2023 09:12
Završena aukcijska prodaja dresova sa meča u Mihinu čast: Prikupljeno 18.872 dolara i prosleđeno u humanitarne svrhe FK Crvena zvezda

Završena je aukcija dresova sa utakmice između Crvene zvezde i Vojvodine koja je bila posvećena legendarnom srpskom fudbaleru i Siniši Mihajloviću, a prikupljena je suma od 18.872 dolara, saopštio je klub sa stadiona "Rajko Mitić.

Crveno-beli su obavestili javnost da će pomenuti novac biti uplaćen Nacionalnom registru donora matičnih ćelija pri Institutu za transfuziju krvi Srbije.

"Posebno dizajnirani dresovi, koje su prvotimci našeg kluba nosili na prolećnoj premijeri protiv Vojvodine, u znak i slavu Siniše Mihajlovića su dati na aukciju sa humanitarnim ciljem. Posle nepunih mesec dana aukcija je završena, a zvezdaši širom sveta su pokazali da imaju veliko i humano srce", stoji u saopštenju beogradskih crveno-belih i dodaje se:

"Prikupljena je neverovatnih 18.872 dolara. Kao što je prvobitno predviđeno celokupan iznos je doniran Nacionalnom registru donora matičnih ćelija pri Institutu za transfuziju krvi Srbije. Legendarni Miha je sišao sa životne scene u 53. godini života posle duge borbe sa opakom i teškom bolesti, a ostaće upamćene njegove majstorije iz slobodnih udaraca i neodoljivi šarm koji ga je krasio tokom čitavog života. Iz tog razloga unikatni dres “Mihajlović” sa čuvenim brojem 11 i potpisom svih fudbalera Zvezde, je prodat za najveću sumu novca koja je iznosila 2.897 dolara".

Kada su u pitanju aktuelni igrači, navijači su najviše procenili vrednost dresa Aleksandra Kataija koji je otkupljen za 1.053 dolara.