Vesti iz fudbala

Kako su selektor i kapiten reprezentacije Srbije glasali u izboru za najboljeg igrača FIFA

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

28.02.2023 00:02
Kako su selektor i kapiten reprezentacije Srbije glasali u izboru za najboljeg igrača FIFA MN Press

Nagradu za najboljeg fudbalera sveta u izboru FIFA za 2022. godinu dobio je kapiten argentinske reprezentacije i fudbaler Pari sen Žermena, Lionel Mesi. 

On je predvodio "Gaučose" do osvajanja titule Svetskog prvenstva u Kataru i može se reći da je to presudilo u njegovu korist u odnosu na konkurenciju, koju su činili Kilijan Mbape (PSŽ) i Karim Benzema (Real Madrid).

U izboru su učestvovali mnogi selektori i kapiteni reprezentacija i svako od njih je imao zadatak da rasporedi pomenutu trojicu na svojoj top 3 listi. Među "glasačima" bili su naravno i predstavnici Srbije, selektor Dragan Stojković Piksi i kapiten, Dušan Tadić.

Naime, njih dvojica su u ovoj situaciji delili isto mišljenje, te su igrače rasporedili na identičan način. Prednost su dali Mesiju, na drugo mestu su stavili Mbapea, a na treće Benzemu.

Što se tiče izbora za najboljeg trenera, nagradu je poneo selektor Argentine, Lionel Skaloni, a Stojković i Tadić su i prilikom tog izbora imali slično, ali ne i podjednako mišljenje. Obojica su svoj glas dali Karlu Anćelotiju (Real Madrid) i na drugo mesto stavili Skalonija, dok su različito birali treće mesto. Stojković je izabrao selektora Francuske, Didijea Dešana, dok je Tadićev "pik" bio trener Mančester sitija, Pep Gvardiola.

Ovde možete pogledati izbor svih "glasača" pojedinačno.