Vesti iz fudbala

Drugo poluvreme protiv Bajerna pokazalo slabosti Lajpciga: Ovo je udžbenik za Zvezdu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

30.09.2023 22:10
Drugo poluvreme protiv Bajerna pokazalo slabosti Lajpciga: Ovo je udžbenik za Zvezdu Tanjug/AP Photo/Matthias Schrader

Mnogo bolji su bili fudbaleri Lajpciga u prvih 45 minuta susreta protiv Bajerna što i pokazuje rezultat 2.0, a onda su Bavarci u nastavku zaigrali mnogo bolje i došli do zasluženog izjednačenja - 2:2.

Ta dva različita poluvremena upravo su pokazala kako bi Crvena zvezda trebao da se postavi kada se u okviru Lige šampiona bude sastala sa ekipom Lajpciga.

Ukliko dozvoli rivalu da se razmaše, kao što im je to dopustio Bajern, biće izuzetno teško ekipi trenera Baraka Bahara, a ukoliko napadnu i sateraju ih uza zid, kao što je bio slučaj u drugih 45 minuta večerašnjeg derbija, onda bi imali čemu da se nadaju.

Videlo se u tih drugih 45 minuta da su brizi i jaki napadi nešto protiv čega se igrači Lajcpiga teško brane, ali isto tako, vidljivo je i da igrači nemačkog tima ne padaju u mentalnom smislu kada im rezultat nije po volji, što znači da protivnik sve vreme mora da bude koncentrisan ili mu se ne piše dobro.

Domaćin je na ovom susretu došao u vođstvo golovima Opende u 20. i Lukeba u 26. minutu, a izjednačenje su doneli Kejn golom iz penala u 57. minutu i Sane 20 minuta pre kraja.

Bajern je ovim remijem došao do 14. boda i trenutno je treći na tabeli Bundeslige, dok Lajpcig ima osvojen bod manje i peti je tim na tabeli.