Vesti iz fudbala

Zvezdin rival u Ligi šampiona želi da zadrži Holanđanina: Lajpcig oduševljen Ćavijem Simonsom

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

26.09.2023 08:10
Zvezdin rival u Ligi šampiona želi da zadrži Holanđanina: Lajpcig oduševljen Ćavijem Simonsom Tanjug/AP Photo/Jan Woitas/dpa

Fudbaleri Lajpciga postigli su čak 14 golova u uvodnih pet kola nemačke Bundeslige, a u čak osam direktno je učestvova Ćavi Simons.

Holanđanin je tri puta sam zatresao mrežu rivala, a u pet navrata asistirao saigračima da učine isto, te i ne čudi što u klubu žele da ga zadrže.

Prema dogovoru sa ekipom PSŽ-a, čiji je dvadesetogodišnji fudbalre zvanično član, on će u Nemačkoj ostati do kraja sezone, posle čega je dužan da se vrati na "Park prinčeva".

 

 

Međutim, rival Crvene zvezde u Ligi šampiona kojem će crveno-beli gostovati 25. oktobra u trećem kolu grupe G, ima veliku želju da ga u klubu zadrži i po isteku pozajmice, iako trenutno u ugovoru nema te opcije.

"Veoma smo zadovoljni onim što Ćavi Simons pruža i voleli bismo da u našem klubu ostane što duže. Imam utisak da je i njemu lepo u Lajpcigu, da se srodio sa klubom, što se vidi i po njegovom odličnom učinku na terenu", rekao je nemačkim medijima sportski direktor Lajpciga, Maks Eberl.

Nemački klub ima zaista sjajan start sezone na čijem je otvaranju poražen od Leverkuzena 2:3, a zatim je vezao četiri pobede u Bundesligi, gde trenutno zauzima treću poziciju, kao i trijumf nad Jang bojsima u prvom kolu Lige šampiona (3:1).