Vesti iz fudbala

De Hea razmišlja o odlasku u penziju: Nastaviće da igra samo ako dobije ponudu iz top kluba i to da bude prvi golman

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

22.09.2023 18:36
De Hea razmišlja o odlasku u penziju: Nastaviće da igra samo ako dobije ponudu iz top kluba i to da bude prvi golman Guliver/AP Photo/Dave Thompson

Nekadašnji golman Mančester junajteda i španske reprezentacije, David de Hea blizu je odluke da okonča profesionalnu karijeru, javljaju svetski mediji.

Iako će u novembru napuniti tek 33 godine, što je za čuvara mreže najbolje doba u karijeri, Španac sebe vidi samo kao člana nekog top kluba koji se bori za trofeje u domaćem prvenstvu i nastupa u evrokupovima.

Takve ponude za sada nema, pa De Hea trenira individualno i održava formu, a Ukoliko se u skorije vreme ne javi neki klub čije se ambicije poklapaju sa onim iskusnog trenera, on će "okačiti rukavice o klin".

 

 

Ali ni to nije jedini uslov, budući da iskusni čuvar mreže želi da u lubu za koji poptiše dobije obećanje da će biti prvi izbog među stativama. 

Minulog leta na adresu De Hea stigle su finansijski veoma primamljive ponude, pre svega iz Saudijske Arabije, ai ih je on glatko odbio, jer u njima ne vidi sportski motiv.

Španac je bez kluba od trenutka kada je raskinuo ugovor sa Mančester junajtedom u kojem je proveo punih 12 godina i u tom periodu osvojio Premijer ligu, FA kup, Liga Kup i Ligu Evrope.