Vesti iz fudbala

Runi oduševljen Ten Hagom: Klubu je potreban neko poput njega

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

26.02.2023 21:40
Runi oduševljen Ten Hagom: Klubu je potreban neko poput njega Tanjug/AP Photo/Alastair Grant

Fudbaleri Mančester junajteda su pobedom nad Njukaslom (2:0) u finalu osvojili Liga kup, što je prvi klupski trofej još od 2017. godine.

Pobedu "crvenim đavolima" doneli su svojim golovima Kazemiro u 33. i Markus Rašford, odnosno Sven Botman, u 39. minutu meča. Ne tako davno trener Junajteda, Erik ten Hag bio je na meti kritičara, ali je nakon ovog uspeha dobio ulogu velikog junaka.

Prvi u redu za pohvale bio je legendarni fudbaler Mančestera, Vejn Runi, koji je istakao da je Holanđanin upravo ono što je klubu bilo potrebno:

"To je čovek koji je potreban Mančester junajtedu već nekoliko godina. Mislim da je promenio njihovo razmišljanje, imaju samopouzdanje, igrači veruju u sebe. Oni su, zapravo, dobar tim, mislim da su ljudi to i uvideli, u dobroj su poziciji. Nisu daleko od prvog mesta, još uvek ima dosta da se igra, nikad ne znate", rekao je Runi.

Markus Rašford je u fantastičnoj formi, možda u životnoj, s obzirom na to da ćete teško naći igrača sa boljim učinkom od povratka sa Svetskog prvenstva, a njegove partije nisu promakle ni Runiju:

"On je fantastičan, top igrač. Imao je probleme par sezona, ali je bitno da se vratio da pokaže svoje snage. On je direktan, agresivan, ima samopouzdanje. Nije ga imao neko vreme, ali ove sezone je drugačije", podvukao je Runi.