Vesti iz fudbala

Mančester junajted osvajač engleskog Liga kupa: Prvi trofej za Erika ten Haga na klupi "crvenih đavola"

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

26.02.2023 19:33
Mančester junajted osvajač engleskog Liga kupa: Prvi trofej za Erika ten Haga na klupi "crvenih đavola" Tanjug/AP Photo/Alastair Grant

Mančester junajted je pobedom nad Njukaslom 2:0 (2:0) na "Vembliju" došao do trofeja Liga kupa Engleske. Kazemiro i Markus Rašford su najzaslužniji za novi pehar "crvenih đavola", prvi u Engleskoj još od 2017. godine, kada je takođe ekipa osvojila Liga kup pobedivši u finalu Sautempton pogocima Zlatana Ibrahimovića i Džesija Lingarda.

Izabranici Erika Ten Haga su tokom čitavog meča bili kvalitetniji rival, ali da leko od toga da "svrake" nisu pokazale zube. Naime, samo minut pre primljenog gola, Njukasl je imao priliku da povede kada je Alan Sen-Maksiman na fantastičan način predriblao Dijega Dalota i dobro šutirao, ali je David de Hea sjajno reagovao i otklonio opasnost.

Samo minut nakon toga, Mančester je posle prekida došao do vođstva. Luk Šo je u 33. centrirao ka šesnaestercu Njukasla, odakle je Kazemiro odlično zahvatio loptu glavom i pogodio za 1:0. Nekoliko minut je trajala provera iz VAR sobe, ali se ispostavilo da Brazilac nije bio u nedozvoljenoj poziciji.

Tim iz Mančestera je potom iskoristio momentum i duplirao prednost. Vut Veghorst je u 39. minutu veoma lepo uposlio Markusa Rašforda, koji je uspeo da se namesti i šutira levom nogom. Lopta je na putu ka golu pogodila Svena Botmana i na taj način prevarila Lorisa Karijusa. 

Sigurno da je nemački golman mogao da reaguje bolje i da će se brojni fudbalski simpatizeri ponovo rugati zbog reakcije, ali ne treba zaboraviti da je on bez utakmice bio 728 dana.

Do kraja su izabranici Erika ten Haga bez ikakvih problema sačuvali prednost, te je posle sudijskog zvižduka usledilo veliko slavlje na "Vembliju", prvo nakon šest godina.