Vesti iz fudbala

Finale EFL Kupa na Areni sport: Njukasl čeka trofej pola veka, Junajted poslednja prepreka

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

26.02.2023 13:22
Finale EFL Kupa na Areni sport: Njukasl čeka trofej pola veka, Junajted poslednja prepreka Guliver/PRiMExMediaxImages

Fudbaleri Njukasla i Mančester junajteda od 17:30 (Arena 2 Premium) sastaju se u finalu EFL kupa na Vembliju, gde će pokušati da dođu do prvog trofeja u sezoni.

Ekipa sa "Sent Džejms Parka" igra sezonu iz snova, čemu svedoči i stanje na tabeli. Peta je u Premijer ligi i prema svemu sudeći, boriće se za mesta koje vode u Ligi šampiona, a danas će biti u istuaciji i da podigne trofej Kupa nakon 54 godine pauze. Njukasl je na putu do finala najpre izbacio Tanmir, zatim Kristal Palas nakon boljeg izvođenja penala. Potom je pao Bornmut, pa Lester, da bi u polufinalu ekipa Edija Haua eliminisala Sautempton bez većih problema.

Što se Junajteda tiče. Ekipa sa "Old Traforda" se nalazi u ozbiljnom zaletu. Nakon jako loših rezultata na startu sezone, Erik ten Hag "sklopio je kockice" u nastavku takmičenja i na iznenađenje fudbalske javnosti, došao u situaciju da se bori za titulu. Međutim, poraz od glavnog konkurenta Arsenala (2:3) i kiks sa Lidsom (2:2), udaljio je "crvene đavole" od te ideje, pa će zato u finalu EFL Kupa želeti da osiguraju bar jedan trofej ove sezone. Junajted je počeo uspešnu seriju sa Vilom, zatim je rutinski savladao Barnli i Čarlton, da bi u polufinalu ubedljivo savladao Notingem Forest ukupnim rezultatom 5:0.

Njukasl će najverovatnije biti bez golmana Poupa i Dubravke, pa je za očekivati da će mrežu braniti Karijus, dok će Junajtet igrati bez Eriksena, Marsijana i Van De Beka.

Ove dve ekipe sastale su se jednom u ovoj sezoni, kada je na "Old Trafordu" meč završen bez golova.