Vesti iz fudbala

Kvalifikacije za Evropsko prvenstvo na Areni: Francuska brani "maksimalu", gužva u grupama E i H

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

07.09.2023 10:47
Kvalifikacije za Evropsko prvenstvo na Areni: Francuska brani "maksimalu", gužva u grupama E i H Guliver

Vreme je da Evropa predahne od utakmica nacionalnih liga i uživa u mečevima reprezentacija, ovog puta u kvalifikacijama za šampionat Starog kontinenta 2024. godine u Nemačkoj. Večeras će na teren 18 ekipa iz četiri grupe, neke da odigraju treće a neke četvrto kolo, a sve sa istom željom - da osvoje tri boda i njima ojačaju ili poprave svoju poziciju na putu ka završnom turniru (14. jun - 14. jul). 

Recimo, Francuska ne zna za poraz u B grupi, pa bi tu maksimalu da sačuva i protiv Republike Irske, koju su već savladali u drugom krugu (1:0). Ni pre i posle toga nisu dozvolili protivnicima da im zatresu mrežu, dok su Kilijan Mbape i društvo čak devet puta na ukupno četiri meča vraćali takmace na centar. S druge strane, Irci imaju samo jedan trijumf i gori im pod nogama, samo teško da im je ovo prilika za vađenje. 

U grupi E konkurencija je daleko izjednačenija, a krajni ishod mnogo neizvesniji, pa će jako važno ko će koliko napraviti ovog četvrtka. Vodeća Češka protiv prvog pratioca Albanije, a slabije rangirana Poljska u duelu sa totalnim autsajderima sa Farskih Ostrva. 

Prognozerima je još teže da predvide ko će iz grupe H u Nemačku, jer je u vodećem kvartetu razlika između lidera i četvrtoplasiranog tima samo jedan bodovni dvokorak. Biće zato zanimljivo pratiti tok događaja u derbiju, za sada, nepogrešivih Finske i Kazahstana, ali i Slovenije protiv Severne Irske. Danska ne bi smelo da ima problema sa "malim" San Marinom. 

U grupi G izdvojile su se Srbija i Mađarska, a večeras imaju priliku da u direktnom sudaru pobegnu jedna drugoj, dok bi Crna Gora eventualnim "brejkom" u Litvaniji volela da nastavi da ih prati- 

Kvalifikacije za EURO 2024, današnji mečevi

Grupa B

Francuska - Republika Irska 20.45 (TV Arena 2 Premium)

Holandija - Grčka 20.45 (TV Arena sport 2)

 

Standings provided by Sofascore

 

Grupa E

Češka - Albanija 20.45 (TV Arena sport 7)

Poljska - Farska Ostrva 20.45 (TV Arena sport 6)

 

Standings provided by Sofascore

 

Grupa G 

Litvanija - Crna Gora 18.00 (TV Arena 1 Premium)

Srbija - Mađarska 20.45 (TV Arena 1 Premium)

 

Standings provided by Sofascore

 

Grupa H

Kazahstan - Finska 16.00 (TV Arena 1 Premium)

Danska - San Marino 20.45 (TV Arena sport 5)

Slovenija - Severna Irska 20.45 (TV Arena sport 4)

 

Standings provided by Sofascore