Vesti iz fudbala

Mesi može da igra šta god želi na SP 2026: Tapija vidi Lea u timu Argentine i za tri godine

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

06.09.2023 08:21
Mesi može da igra šta god želi na SP 2026: Tapija vidi Lea u timu Argentine i za tri godine Tanjug/AP Photo/Ng Han Guan

Lionel Mesi se "igra fudbala" u MLS ligi. sa osmehom na licu, "zaludeo" je "jenkije" i preporodio Inter iz Majamija, doneo mu prvi trofej u šestogodišnjoj istoriji kluba. 

Ne preskače najbolji igrač sveta i Mundijala u Kataru ni reprezentativne obaveze. Stigao je u rodnu Argentinu koja će duelima protiv Ekvadora i Bolivije započeti u petak novi kvalifikacioni ciklus za Mundijal 2026. godine. Predsednik Fudbalskog saveza Argentine Klaudio Tapija čvrsto veruje da će Mesi biti deo tima za tri godine na šampionatu koji će se igrati u SAD, Kanadi i Meksiku.

"Mogu da zamislim Mesija u timu i voleo bih da ga vidim tu. Ovako spreman kao što je sada, može lagano da igra na SP 2026. godine", poručuje Tapija.

Dobija Mesi blanko pozivnicu od predsednika saveza.

"Na Mundijalu može da igra na poziciji koju god želi, jer on može sve da igra. Na kraju, sve zavisi samo od njegove želje, ali bez ikakve dileme, voleo bih da bude deo reprezentacije na sledećem prvenstvu sveta. Ključna stvar je da bude srećan, a on to jeste u državnom timu. Vidi se na svakoj utakmici, svakom treningu".

Tapija smatra i da je Mesijev odlazak u Inter Majami bio odličan potez, gledajući iz ugla reprezentacije Argentine.

"Srećan sam kada vidim da mu dobro ide, sa nekim novim izazovima, u nekim novim pobedama. Mesi je od lige koju mnogi nisu gledali napravio jednom od najgledanijih na svetu. I ona će biti sve jača i jača. Naš odnos je pun poštovanja i zato mu je mnogo drago što mu tako dobro ide", poručio je Tapija.

Reprezentacije Argentine u petak (2.00) igra dočekuje Ekvador na startu kvalifikacija a 12. septembra gostuje Boliviji.