UEFA Liga šampiona

Mijailović: Priželjkivali smo atraktivne protivnike; Mrkela: Bićemo konkurentni i kod kuće i u gostima

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

31.08.2023 20:56
Mijailović: Priželjkivali smo atraktivne protivnike; Mrkela: Bićemo konkurentni i kod kuće i u gostima MN Press

Predsednik Crvene zvezde, Svetozar Mijailović i sportski direktor, Mitar Mrkela izneli su utiske nakon žreba za grupnu fazu Lige šampiona koji je održan u Monaku. Crveno-beli će se takmičiti u grupi G sa Mančester sitijem, RB Lajpcigom i Jang Bojsom.

"Velika je privilegija i zadovoljstvo što smo kao direktni učesnici Lige šampiona predstavljali Crvenu zvezdu na žrebu u Monte Karlu. Priželjkivali smo atraktivne protivnike u skladu sa statusom našeg kluba - evropskog i svetskog prvaka. Unapred smo znali da su svi učesnici veoma snažni rivali. Očekuje nas ogromna borba u predstojećim izazovima, na šest teških duela. Daćemo sve što je u našoj moći da junački i dostojanstveno reprezentujemo Crvenu zvezdu, koja se kroz istoriju kluba može pohvaliti da je osvajač najprestižnijeg timskog takmičenja u Evropi", rekao je Mijailović.

Svoje impresije je izneo i sportski direktor srpskog šampiona, Mitar Mrkela:

"Ponosni smo na činjenicu da smo kao predstavnici Crvene zvezde i ove godine prisustvovali žrebu za grupnu fazu Lige šampiona. Naporno smo radili kako bismo izgradili tim koji će tokom jeseni odmeriti snage sa izuzetno kvalitetnim evropskim ekipama. U Ligi šampiona nema lakih protivnika, a žreb je lutrija, ipak spremni smo da dočekamo sva tri rivala i da se pokažemo u najboljem svetlu. Možemo da kažemo da smo zadovoljni rivalima, a na igračima je da na terenu dostojno predstave Crvenu zvezdu i izbore se za dobar rezultat", istakao je Mitar Mrkela, pa dodao:

"Imamo potpuno poverenje u trenera Baraka, koji će zajedno sa svojim stručnim štabom detaljno analizirati svakog protivnika. Forma ekipe se tempira za kraj septembra i početak Lige šampiona, siguran sam da ćemo tek videti najbolje izdanje naših igrača. Svesni smo činjenice da nas očekuje šest izuzetno teških mečeva, ali isto tako i da ćemo uz podršku navijača kod kuće i na gostujućem terenu biti konkurentni".