UEFA Liga šampiona

Konseisao kritikovao Jovanovića: Isključenje Otavija je u redu, ali karton je trebalo da dobije i Lautaro

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

23.02.2023 11:55
Konseisao kritikovao Jovanovića: Isključenje Otavija je u redu, ali karton je trebalo da dobije i Lautaro Tanjug/AP Photo/Luca Bruno

Trener Porta, Seržo Konseisao, kritikaovao je srpskog arbitra, Srđana Jovanovića, nakon poraza od Intera 0:1 (0:0) na "Đuzepe Meaci" u prvom meču osmine finala Lige šampiona.

Jovanović je u 78. minutu pokazao drugi žuti karton fudbaleru gostiju, Otaviju, te je Porto do kraja meča igrao sa desetoricom igrača. To je dosta olakšalo posao Interu, koji je do pobede stigao u 86. minutu preko Romelua Lukakua.

Međutim, kritike na račun srpskog sudije nisu upućene zbog Otavija, već zbog Lautara Martineza. Naime, trener Porta smatra da je Argentinac trebalo da dobije žuti karton zbog starta nad Pepeom, što bi značilo da bi pomenuti napadač propustio revanš:

 

 

"Mislim da je rezultat dobar, s obzirom na to da smo poslednjih desetak minuta igrali sa igračem manje, što je bilo jako teško za nas. Otavio je isključen i ta odluka je razumljiva, ali bilo je Interovih igrača koji su zaslužili da dobiju karton takođe. Verujem da je Lautaro Martinez trebalo da dobije javnu opomenu zbog prekršaja koji je načinio nad Pepeom. Da se to desilo, Argentinac bi bio suspendovan za drugu utakmicu. Tako je arbitar odlučio, ne želi da kažem da li je to ispravno ili ne, ostaviću vama da procenite", istakao je Konseisao.

Dakle, u revanšu na "Dragau" 14. marta Porto neće moći da računa na Otavija.