UEFA Liga šampiona

Kvalifikacije za Ligu šampiona na Areni: Gori Velodrom, Srbi iz Atine biće pod opsadom Marseja

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

15.08.2023 13:31
Kvalifikacije za Ligu šampiona na Areni: Gori Velodrom, Srbi iz Atine biće pod opsadom Marseja Guliver/Imago Sports

Svih 20 klubova koji su dospeli u kvalifikacije za treće kolo Lige šampiona su obezbedili igranje u grupnoj fazi na jesen, ali će se danas odlučiti ko će nastaviti san ka plej-ofu u elitnom takmičenju, a ko će po utehu u Ligu Evrope, a zatim oni neuspešniji dalje u grupnu fazu Lige konferencije.

Derbi ove runde svakako se igra u Marseju. Domaćin ima gol zaostatka iz Atine i na svom "Velodormu" (21.00, TV Arena 2 Premium), pred frenetičnim navijačima pokušaće da jakim tempom i opsadom gola slome otpor Panatinaikosa. Iskusni trener gostiju Ivan Jovanović je majstor taktike, pogotovo tranzicije iz defanzive, a u timu sa Filipom Đuričićem, Filipom Mladenovićem (danas mu je rođendan), ali i Šporarom, Bernardom, Verbičem, Vilenom, Perezom ima kvalitet za Ligu šampiona, što je pokazao u prvom meču koji je rešio Bernard u finišu. Ovaj duel sa posebnom pažnjom pratiće se i u Srbiji jer poraženi iz ovog meča igra u plej-ofu za Ligu Evrope protiv poraženog iz duela TSC - Braga (24. i 31. avgust).

 

 

Milan Borjan je na pragu da i drugu sezonu zaredom bude eliminisan iz kvalifikacija za Ligu šampiona od Makabija iz Haife. Napadač Piero mu je kao i prošle godine kada je branio boje Zvezde, zatresao mrežu u Bratislavi, pa će Slovan morati da nadmaši sebe u Haifi ako želi da uđe u plej-of. 

Galatasaraj i PSV su već posle prvih mečeva napravili veliki korak ka plej-ofu i danas bi trebalo da to i potvrde, dok u ostalim mečevima vlada neizvesnot. Senzacija Kik Klaksvik sa Farskih Ostrva sa golom prednosti stiže u Norvešku i nada se novom čudu.

Liga šampiona, revanši 3. kola kvalifikacija

(1:2) Aris Limasol - Rakov 19.00 (TV Arena 3 Premium)
(2:1) Makabi Haifa - Slovan 19.00
(1:2) Molde - Ki Klaksvik 19.00
(0:0) Sparta Prag - Kopenhagen 19.00 (TV Arena 2 Premium)
(prvi meč) Dinamo Z. - AEK Atina 20.00
(3:0) Galatasaraj - Olimpija 20.00
(0:3) TSC - Braga 20.00 (TV Arena 1 Premium)
(1:2) Servet - Rendžers 20.30
(1:4) Šturm - PSV 20.30
(0:1) Marsej - Panatinaikos 21.00 (TV Arena 2 Premium)