UEFA Liga šampiona

Oglasila se UEFA: Najoštrije osuđujemo užasne incidente koji su se sinoć dogodili u Atini

komentari (0)

Izvor: Tanjug

08.08.2023 14:20
Oglasila se UEFA: Najoštrije osuđujemo užasne incidente koji su se sinoć dogodili u Atini Guliver

Evropska fudbalska unija (UEFA) zvanično je otkazala večerašnju utakmicu trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona između AEK i Dinama iz Zagreba, zbog sukoba i ubistva jednog navijača domaćeg kluba. Utakmica je trebalo da bude odigrana večeras u Atini od 20.45 časova.

UEFA je saopštila da će se prva utakmica odigrati 15. avgusta u Zagrebu, dok će se revanš najverovatnije odigrati 18. ili 19. avgusta u Atini.

Navijači Dinama iz Zagreba došli su sinoć u Atinu, uprkos zabrani UEFA o dolasku gostujućih navijača u ovom dvomeču, i tom prilikom se žestoko sukobili sa navijačima domaće ekipe. 

Jedna osoba je ubijena, dok je povređeno najmanje osmoro ljudi i uhapšeno 100 navijača.

"UEFA najoštrije osuđuje užasne incidente koji su se sinoć dogodili u Atini i koji su rezultirali gubitkom života. Izražavajući naše najdublje saučešće porodici žrtve, atinskom klubu i njegovim navijačima, želimo da ponovimo da nasilju nema mesta u našem sportu i očekujemo da odgovorni za ovaj užasan indicent budu uhapšeni i privedeni pravdi što je brže moguće", stoji u saopštenju UEFA.

Navodi se da će zabrana odlaska gostujućih navijača ostati na snazi.

"Nakon jučerašnjeg nasilja i u dogovoru sa lokalnim vlastima, UEFA je odlučila da nisu ispunjeni uslovi da se utakmica odigra večeras. U skladu sa članom 26.01 Pravilnika UEFA Lige šampiona 2023/24, utakmica koja je planirano da se igra večeras se odlaže. Prethodno saopštena odluka u vezi zabrane dolaska gostujućih navijača za obe utakmice ostaje na snazi i sve potrebne mere će se sprovesti", stoji u saopštenju UEFA.