UEFA Liga šampiona

Finale samo što je počelo, a Gundogan ušao u istoriju: Postao prvi Nemac kapiten stranog kluba u finalu Lige šampiona

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

10.06.2023 21:21
Finale samo što je počelo, a Gundogan ušao u istoriju: Postao prvi Nemac kapiten stranog kluba u finalu Lige šampiona Tanjug/AP Photo/Thanassis Stavrakis

Kako god da se završi finalni meč ovogodišnjeg izdanja Lige šampiona, meč protiv Intera ostaće upisan zlatnim slovima u karijeri fudbalera Mančester sitija, Ilkaja Gundogana.

Naime, prvotimac "građana" je na ovoj utakmici poneo kapitensku traku i tako postao prvi Nemac koji je je u finalu Lige šampiona bio "prvi među jednakima" u nekom klubu koji nije iz Nemačke.

Gundogan je uoči ovog susreta dao ekskluzivan intervju za TV Arena sport u kojem je rekao koliko je ova utakmica važna za njega ikoliko su on i njegovi saigrači motivisani da dođu do titule šampiona i postanu prvi engleski tim još od Mančester junajteda iz 1999. godine koji je osvojio tri trofeja u sezoni.

Uz to, utakmica protiv Intera 52. je u ovoj sezoni koju kao starter počinje Rodri i tako je postao drugi igrač sa najviše nastupa u jednoj sezoni pod vođstvom Pepa Gvardiole, a prvo mesto drži Lionel Mesi koji je u sezoni 2011/12 nastupao pet puta više.