UEFA Liga šampiona

Bilo je bolno prošle sezone, govorili su da igrači nemaju karakter: Gvardiola se prisetio eliminacije od Reala u polufinalu LŠ

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

18.05.2023 09:56
Bilo je bolno prošle sezone, govorili su da igrači nemaju karakter: Gvardiola se prisetio eliminacije od Reala u polufinalu LŠ Tanjug/AP Photo/Jon Super, File

Mančester siti deklasirao je sinoć Real Madrid na "Etihadu" u polufinalu Lige šampiona (4:0), osvetivši se "kraljevićima" za eliminaciju u istoj fazi takmičenja prethodne sezone, kada je španski velikan došao i do evropskog trona.

Nakon utakmice trener "građana" Pep Gvardiola prisetio se poraza od Madriđana protekle sezone, a govorio je i o sjajnoj predstavi svoje ekipe na "Etihadu".

"Bilo je bolno prošle sezone. Govorilo se da igrači nemaju karakter. Ali ove godine se pokazalo da je ovo posebna grupa ljudi. Osećali smo se kod kuće neverovatno udobno. Od prvog minuta imali smo osećaj da smo spremni. Bili smo mirni, pre meča smo se dosta šalili, nije se osećala nikakva tenzija. Jednostavno, videlo se da smo spremni", rekao je Gvardiola.

Osvrnuo se i na kvalitete Intera, rivala u finalu Lige šampiona, koji će se održati 10. juna u Istanbulu.

"Finale protiv italijanskog tima veliki je dar. Oni su veoma takmičarski tim, ali imamo vremena da se pripremimo. Sada moramo da slavimo, jer to se radi kada se izbori plasman u finale."

Prokomentarisao je ukratko i učinak dvostrukog strelca Bernanda Silve.

"U ovakvim utakmicama on je uvek tu. On je jedan od najboljih igrača koje sam video u životu."