UEFA Liga šampiona

Polufinale Lige šampiona na Areni sport: Inter čeka Real ili Siti u borbi za evropski tron

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

17.05.2023 13:29
Polufinale Lige šampiona na Areni sport: Inter čeka Real ili Siti u borbi za evropski tron Guliver/AP Photo/Jose Breton

U revanš meču polufinala Lige šampiona sastaće se Mančester siti i Real Madrid, a direktan prenos sa Etihada možete gledati večeras od 21 čas na Areni 1 Premium.

Prvi susret u prestonici Španije završen je 1:1. "Kraljevići" su poveli golom Vinisijusa Žuniora u 36. minutu, a izjednačenje "građanima" doneo je Kevin de Brujne sredinom drugog poluvremena, kada je postavio i konačan rezultat.

Izabranici Pepa Gvardiole ovaj susret dočekuju u sjajnom raspoloženju posle pobede nad Evertonom (3:0) u domaćem prvenstvu, kao i zbog činjenice da su nadomak nove titule u Premijer ligi, nakon još jednog kiksa Arsenala. Trenutno su na prvom mestu tabele sa 85 bodova, gde imaju četiri više od "tobdžija" uz utakmicu manje, pa ih do titule deli jedna pobeda, ili osvojena tri boda.

"Građani" su u seriji od 22 utakmice bez poraza u svim takmičenjima, tokom koje su svega četiri puta remizirali, dok je Real Madid u goroj situaciji. Posle izgubljene titule u Primeri, "blankosi" su se okrenuli obavezama na međunarodnoj sceni, gde će imati priliku da osvoje "duplu krunu" ukoliko trofeju Kupa kralja dodaju titulu šampiona Evrope.

Međutim, na tom putu im neće biti lako, jer ih u slučaju pobede na Etihadu, očekuje susret sa Interom u finalu, koji je prethodno bez većih problema eliminisao Milan.
 

Što se zdravstvenog biltena tiče, Pep Gvardiola će imati spremnu ekipu za Real, a jedino je Nejtan Ake pod znakom pitanja zbog povrede tetive. 

Kod Madriđana, muku muče Edvardo Kamavinga, koji je šepajući napustio teren protiv Hetafea. David Alaba bi trebao da bude u konkrenciji, kao i Eder Militao nakon odslužene suspenzcije, a takođe postoje naznake da bi i Ferlan Mendi mogao da zaigra protiv Sitija, pošto je nakon duže pauze odigrao 45 minuta protiv Hetafea u prošlom kolu La lige.

UEFA Liga šampiona, revanši polufinala

Utorak 16. maj

(2:0) Inter - Milan 1:0 (0:0)

Sreda 17. maj

(1:1) Mančester siti - Real Madrid 21.00 (TV Arena 1 Premium)

Finale 

Istanbul, "Ataturk", 10. jun 21.00 (TV Arena 1 Premium)