UEFA Liga šampiona

Bleda predstava na "San Siru" završena pobedom Milana: Totenhem najzad pao

komentari (1)

Autor: TV Arena sport

14.02.2023 22:59
Bleda predstava na "San Siru" završena pobedom Milana: Totenhem najzad pao Tanjug/AP Photo/Luca Bruno

Fudbaleri Milana savladali su Totenhem 1:0 (1:0) u prvom meču osmine finala Lige šampiona. To je "rosonerima" bila ujedno i prva pobeda u šestom međusobnom duelu nad engleskim predstavnikom, protiv koga ga očekuje revanš 8. marta u Londonu.

Obe ekipe dočekale su ovaj susret posle skromnih rezulata u domaćim prvenstvima, gde su odavno ispali iz borbe za titulu. Zbog toga je visok plasman u Ligi šampiona ostao jedan od primarnih ciljeva večerašnjih rivala, koji su meč na "San Siru" odigrali strpljivo, staloženo i bez preteranog srljanja, što i krajnji rezultat pokazuje.

Utakmica nije mogla bolje da počne po "rosonere", koji posle prvog ozbiljnijeg napada došli do vođstva. Igrao se sedmi minut, kada je po desnom boku prošao Ernandez, odakle je oštro šutirao iz neposredne blizine, da bi nakon intevencije golmana, Dijaz iskoristio odbitak za veliko slavlje domaćih navijača.

Nakon pogotka u ranoj fazi utakmice, očekivalo se da će susret postati dinamičniji, ali to se nije dogodilo. Osim pokušaja Emersona i nekoliko polu-prilika iz ugla Sona, Totenhem ništa nije pokazao. Milan je umrtvio igru i kontranapadima pokušavao da udvostruči prednost, međutim pravih opasnosti do kraja prvog poluvremena nije bilo.

Trener engleskog tima Antonio Konte pokušao je da razmrda svoju ekipu izmenama u nastavku meča, ubacivši Rišarlisona umesto "bledog" Dejana Kuluševskog, ali ni to nije donelo boljitak. Napad je uglavnom funkcionisao solidno po levom boku preko Perišića i Sona, međutim nedostajao je završni pas ka Kejnu, koji večeras nije imao mnogo dodira sa loptom.

Sa druge strane, Milan se orjentisao na odbranu i čuvanje svog gola, a u dva navrata mogao je i da obezbedi bolji rezultat pred revanš. Naime, sredinom drugog poluvremena De Keteler i Kalulu našli su se u izglednim prilikama pred golom Forestera, ali je čuvar mreže "pevaca" ovaj put ostao nesavladan.

Do kraja utakmice uglavnom se igralo na sredini terena uz dosta prekida i grube igre. Totenhem je pokušavao nešto iz prekida. Međutim, raspoloženih strelaca i promene rezulta nije bilo.

Milan - Totenhem

Stadion: San Siro. Gledalaca: 78.346.

Sudija: Sandro Šerer (Švajcarska)

Strelac: Dijaz u 7. minutu.

MILAN: Tatarušanu - Kalulu, Kjer, Tšau - Salemakers (od 77. Mesija), Krunić, Tonali (od 86. Pobega), Enrandez - Dijaz (od 77. De Keteler) - Leao (od 90. Rebić), Žiru.

TOTENHEM: Forester - Romero, Dajer, Lengle (od 81. Legnjele)- Emerson Rojal, Skip, Sar, Perišić - Kuluševski (od 70. Rišarlison) - Kejn, Son (od 81. Danžuma).

Liga šampiona, osmina finala

Utorak (14.02)

PSŽ - Bajern 0:1 (0:0)
/Koman 53/

Milan - Totenhem 1:0 (1:0)
/Dijaz 7/

Revanši 8. marta

Sreda (15.02)

Borusija D. - Čelsi 21.00 (TV Arena Premium 1)
Briž - Benfika 21.00 (TV Arena Premium 2)

Revanši 7. marta

Utorak (21.02)

Liverpul - Real Madrid 21.00
Ajntraht F. - Napoli 21.00

Revanši 15. marta

Sreda (22. 02)

Lajpcig - Mančester siti 21.00
Inter - Porto 21.00

Revanši 14. marta