UEFA Liga šampiona

Muka za Real, olakšica za Siti: Luka Modrić preskače prvi meč polufinala Lige šampiona

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

28.04.2023 15:15
Muka za Real, olakšica za Siti: Luka Modrić preskače prvi meč polufinala Lige šampiona Tanjug/AP Photo

Kako sada stvari stoje, Real će u prvih 90 minuta duela sa Mančester sitijem, 9. maja u Madridu (21.00) biti slabiji za Luku Modrića. Kapiten reprezentacije Hrvatske vuče povredu tetive leve noge, a lekarske prognoze kažu da će pored već dva propuštena treninga morati da preskoči sve obaveze u sledećih dve nedelje. 

Tačnije, stručni štab ne može da računa na njega ni u finalu Kupa kralja, 6. maja protiv Osasune, ni malo zatim u još važnijem dvoboju sa "građanima". 

"Nažalost, povreda je ozbiljnije prirode. Luka je veoma važan igrač za nas, niko ne može da nadoknadi njegovo iskustvo u velikim utakmicama. Ali neću da se žalim. Imamo igrače najviše klase u veznom redu", najavio je danas trener Karlo Anćeloti, predočavajući medijima situaciju uoči prvenstvenog duela sa Almerijom. 

Italijanski stručnjak sa klupe osvajača rekordnih 14 titula prvaka potvrdio je istom prilikom da David Alaba i Ferlan Mendi i još rade po specijalnom programu lekarske službe, zbog čega ih neće biti u timu ni ovog vikenda La lige.