UEFA Liga šampiona

Gvardiola: Postaje pravilo da moraš da srušiš "kralja" ako hoćeš trofej Lige šampiona

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

20.04.2023 08:21
Gvardiola: Postaje pravilo da moraš da srušiš "kralja" ako hoćeš trofej Lige šampiona Tanjug/AP Photo/Andreas Schaad

Mančester siti je i u Minhenu pokazao da je u ovom času bolji tim od Bajerna. Bez mnogo tenzije preskočio je Bavarce (1:1) i trener Pep Gvardio,a već razmišlja o polufinalnom okršaju sa Real Madridom u Ligi šampiona.

Nema sumnje da će kao i prošle sezone pobednik duela između ova dva velikana (9. i 16. maj) biti veliki favorit da 10. juna na stadionu "Ataturk" u Istanbulu podigne pehar.

"Postaje pravilo da ako želiš da osvojiš trofej Lige šampiona, moraš da pobediš Real. Nekada je to važilo za Barselonu, ali sada su Madriđani ti koji se pitaju", rekao je Gvardiola.

Nemci su parirali Sitiju, ali je to bilo dovoljno samo da drugi put ne izgube.

"Srećan sam što smo treću sezonu zaredom došli do polufinala. Ukupnih 4:1 ne odražavaju pravo stanje stvari u dve utakmice, koliko je Bajern bio dobar, snažan, sa dobrim idejama. Impresioniran sam. U ovom takmičenju sve je u detaljima".

Erling Haland je promašio penal, ali i rešio sve dileme vodećim golom.

"On ima samo 22 godine, a već je neverovatna mašina. Naučiće lekciju iz promašenog penala, ali ona njegova završnica je bila veoma, veoma dobra".

Siti u subotu očekuje polufinale FA Kupa Engleske protiv Šefild junajteda.

"Iscrpljeni smo. Stvarno ne znam kako ćemo se oporaviti za meč sa Šefild junajtedom. Težak je ovo trenutak za utakmicu u subotu", ocenio je Gvardiola.