UEFA Liga šampiona

Gvardiola je 2021. upamtio Tuhela: Ne gledam u prošlost, želimo da osvojimo Ligu šampiona

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

10.04.2023 15:22
Gvardiola je 2021. upamtio Tuhela: Ne gledam u prošlost, želimo da osvojimo Ligu šampiona Tanjug/AP Photo/David Cliff

Mančester siti u derbiju četvrtfinala Lige šampiona dočekuje Bajern (21.00, TV Arena Premium 1) i prva asocijacija na duel ove dve ekipe je vezana za rivalitet menadžera "građana" Pepa Gvardiole i novog trenera Bavaraca Tomasa Tuhela. Posebno za finale ovog takmičenja 2021. godine koje je pripalo tadašnjem menadžeru Čelsija.

Gvardiolu su već na početku pres konferencije upitali za to izgubljeno finale 2021. godine u kome su slovili za favorita.

"Dogodilo se i ostalo je u prošlosti. Porazi i pobede se moraju posmatrati na isti način. Morate ih zaboraviti. Ne obraćam pažnju na ovo šta se događalo, već samo na ono šta će se dogoditi. Mi ćemo pokušati ponovo da dođemo do finala i trofeja. Čast mi je što smo među osam najbolji ekipa u Evropi. Bajern je veliki klub, čekaju nas važni mečevi. I da, želimo da osvojimo Ligu šampiona. I ne pitajte me više to", rekao je Gvardiola.

Tuhel je vodio tri meča Bavaraca, ni Gvardiola ne može pretpostaviti šta je drastično mogao da promeni od filozifije igre koju je stvarao smenjeni Julijan Naglesman.

"Obojica su jako kreativni treneri. Možda Tomas nešto bude i promenio sutra. Ekipa poseduje kvalitet, bilo bi podjednako teško da je i Nagelsman trener. Ali, ne obraćam pažnju previše na protivnika, pažnja mi je usmerena na ono što Siti radi na terenu".

Erling Haland je u neverovatnoj formi, postigao je 44 gola ove sezone, prvi je strelac Lige šampiona sa 10 golova.

"Ne mogu da demantujem da Haland nije važan igrač za nas. Doveli smo ga da nam pomogne da osvojimo Ligu šampiona, kao i sve ostale trofeje. Važno je da imate igrača koji trese mreže i bez neke šanse, ali mi smo uvek postizali mnogo golova ali smo ih i primali. Možda je naš problem bio u načinu odbrane . Generalno, Bajern je veoma kvalitetan i opasan rival, izuzetan je test za nas. Ali, ponavljam, moramo da budemo koncentrisani na ono što mi radimo na terenu", zaključio je Gvardiola.

Defanzivac Ruben Dijaš nije krio da će mu biti neobično da sa suprotne strane vidi dugogodišnjeg kolegu Žoao Kansela.

"Biće čudno jer smo do nedavno igrali zajednio. To je fudbal, to je život koji živimo. Biće mi drago da igram protiv njega, ali više da ga vidim. U svakom slučaju čekaju nas jako neizvesni i teški mečevi. Znamo šta nas čeka i znamo gde želimo na kraju da budemo", rekao je Dijaš.

UEFA Liga šampiona, prvi mečevi četvrtfinala

Utorak

Mančester siti - Bajern 21.00 (TV Arena Premium 1)

Benfika - Inter 21.00 (TV Arena Premium 2)

Revanši 19. aprila

Sreda

Real Madrid - Čelsi 21.00 (TV Arena Premium 1)

Milan - Napoli 21.00 (TV Arena Premium 2)

Revanši 18. aprila

Polufinale

Real/Čelsi - Mančester s./Bajern

Milan/Napoli - Benfika/Inter

Mečevi se igraju 9. i 16. maja

Finale

Istanbul, 10. jun