UEFA Liga šampiona

UEFA donela odluku: Finale Lige šampiona 2026. u Budimpešti

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

22.05.2024 16:07
"Puškaš" arena, stadion u Mađarskoj Guliver / AP Photo/Denes Erdos
"Puškaš" arena, stadion u Mađarskoj

Finale Lige šampiona 2026. godine biće odigrano na stadionu "Puškaš arena" u Budimpešti, odlučeno je na sednici Izvršnog komiteta Evropske fudbalske unije (UEFA) u Dablinu, prenosi danas "AP".

Budimpešta je bila jedini kandidat za organizaciju finala najjačeg evropskog takmičenja u fudbalu 2026. godine, tako da nije bilo velike dileme oko toga ko bi mogao dobiti ovu prestižnu priliku od evropske kuće fudbala.

UEFA je saopštila da je odložila odluku o domaćinu finala Lige šampiona 2027, mada je jedini kandidat za organizaciju ovog finala bio je stadion "Đuzepe Meaca" u Milanu.

Guliver

"Puškaš" arena u Budimpešti

Kao što je ranije poznato, odlučeno je da finale UEFA Lige šampiona za 2025. gpdinu bude odigrano na "Alijanc" areni u Minhenu.

Što se tiče ovogodišnjeg izdanja završnice najjačeg takmičenja Starog kontinenta, između Reala i Borusije Dortmund na programu je prvog juna na londonskom "Vembliju".

UEFA je u saopštenju navela da će finale Lige Evrope 2026. biti odigrano na stadionu Bešiktaša u Istanbulu. Organizaciju finala Lige Evrope 2027. dobio je Frankfurt. Finale Lige konferencija 2026. godine biće odigrano u Lajpcigu, a 2027. na stadionu Bešiktaša. 

Sve završnice evropskih takmičenja možete pratiti na kanalima Arene Sport.