UEFA Liga šampiona

Tomas Tuhel i Matijas de Liht posle burne završnice protiv Reala otkrili: Sudije su nam priznale grešku i uputile izvinjenje

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

09.05.2024 07:56
Tomas Tuhel, trener Bajerna iz Minhena Tanjug/AP Photo/Frank Augstein
Tomas Tuhel, trener Bajerna iz Minhena

Činilo se da je Matijas de Liht obezbedio produžetke za Bajern u polufinalu Lige šampiona, protiv Reala u Madridu, ali nisu tako mislili Šimon Marčinjak i njegov pomoćnik. 

Dugo su pokušavali Bavarci da ubede Poljaka da prizna pogodak u devetom minutu nadoknade, ali je on ostao dosledan u svojoj odluci, a i ne bi mogao da je menja, čak i da je hteo, jer je mnogo ranije svirao ofsajd.

 

 

Strelac De Liht je bio vidno nezadovoljan potezima glavnog i linijskog sudije, pošto mu je gol u nadoknade poništen, a posle utakmice imao je šta da kaže o arbitrima.

"Mislim da svi znamo pravila, ako ofsajd nije jasan, morate da pustite igru. Bila je ista situacija sa golom Hoselua u ofsajdu i nastavljena je igra, zašto ne i sa nama? Lako je govoriti o sudijama, zaslužili su to", rekao je De Liht.

Prvotimac Bajerna je otkrio i da je dobio izvinjenje od sudija.

"Linijski sudija mi je uputio izvinjenje i rekao: Napravili smo grešku."

 

 

Tomas Tuhel, trener Bajerna smatra da je njegov tim oštećen,baš kao i De Liht, što je i javno rekao posle utakmice.

"U 88. minuti smo primili gol posle velike greške našeg najboljeg igrača koji nas je spašavao celu utakmicu. Takva individualna greška u potpunosti je promenila tok igre. Šta mislim o Bernabeuu? Recimo da je na sudije očito imao efekat", rekao je Tuhel. 

Zatim je pojasnio šta je tačno mislio kada je spomenuo sudije i efekat stadiona u Madridu.

"Na kraju smo čak i dali gol za produžetak, ali nas je dotukla katastrofalna odluka linijskog sudije i Marčinjaka. Osećam se kao da me je neko izdao. Posle utakmice pomoćni sudija nam je rekao da mu je žao zbog te odluke, ali to nam ne pomaže mnogo. Podići zastavicu u tom trenutku, bila je to jako loša odluka. To je protiv pravila. Katastrofa, ali nažalost, tako je", zaključio je Tuhel.