UEFA Liga šampiona

Nastavlja se Liga šampiona: Arsenal u dobroj formi dočekuje oslabljene Bavarce

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

09.04.2024 09:00
Fudbaleri Arsenala igraju odlično i u Premijer ligi Tanjug/Zac Goodwin/PA via AP
Fudbaleri Arsenala igraju odlično i u Premijer ligi

Fudbaleri Bajern Minhena prolaze kroz najteži period u modernoj istoriji kluba, a večeras (21.00) ih čeka "raspucani" Arsenal (TV Arena 2 Premium).

Na sve to Tomas Tuhel, trener Bavaraca ima problema sa povređenim igračima, Liroj Sane, Kingsli Koman i Nusair Mazraui su već neko vreme van stroja, Aleksandar Pavlović je i dalje odsutan zbog infekcije i sigurno neće igrati.

Jedina dobra vest je da se oporavio golman Manijel Nojer, koji je u martu pokidao mišić leve butine na treningu reprezentacije Nemačke i propustio je prijateljske utakmice protiv Francuske i Holandije, kao i dva poraza Bajerna protiv Borusije Dortmund i Hajdenhajma u Bundesligi.

Ekipa Arsenala je od početka sezone jedna od najboljih u Engleskoj. Do kraja im sledi velika trka za titulu u domaćem šampionatu u kojoj svaki bod može biti ključan, a pred njima su i važan dvoboj u Ligi šampiona.

 

 

Sa 75 postignutih golova Arsenal je najbolji napad Premijer lige, a u “nuli” na "Etihadu" prije dve nedelje su pokazali kvalitet i svoje poslednje trećine terena. Posle te utakmice "tobdžije" su savladale Luton i Brajton, pa su se posle remija Manchester sitija i Liverpula vratili na prvo mesto u Premijer ligi.

Trenutno se nalaze u fantastičnoj formi, na posljednjih osam utakmica imaju sedam pobeda uz jedan remi, dok su na domaćem terenu u nizu od šest vezanih pobeda u svim takmičenjima.

 

 

Za razliku od Tuhela, Arteta trenutno nema većih problema sa povređenim igračima, osim što ne može da računa na Timbera koji ne igra već duže vreme.

"Težak protivnik. Veliki sam fan Tomasa. Kada ih duboko analizirate, znate zašto su tako dobar tim. Dobro smo se pripremili i moramo da usmerimo utakmicu u pravcu u kom mi želimo, to je jedini način da pobedimo“, zaključio je Arteta.
Iako je Arsenal izraziti favorit, poslednja tri duela ova dva tima završena su u rezultatom 5:1 za Bajern.

 

Cup tree provided by Sofascore