UEFA Liga šampiona

Karlo Anćeloti: Kritike zaslužene, najvažnije je da smo prošli u četvrtfinale LŠ

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

07.03.2024 11:50
Trener Real Madrida Karlo Anćeloti Tanjug/AP Photo/Jose Breton
Trener Real Madrida Karlo Anćeloti

Trener fudbalera Reala Karlo Anćeloti izjavio je da madridski klub nije odigrao dobro protiv Lajpciga, ali je dodao da je najvažnije da je njegov tim izborio plasman u četvrtfinale Lige šampiona, prenose španski mediji.

Fudbaleri Reala i Lajpciga odigrali su sinoć u Madridu bez pobednika, 1:1 u revanš meču osmine finala LŠ. Madridski klub je izborio plasman u četvrtfinale LŠ, pošto je u prvom duelu slavio sa 1:0.

"Nismo znali kako da kontrolišemo meč kada smo poveli 1:0. Bio nam je potreban presing i jači ritam. Ali, priznajem, napravio sam grešku sa sastavom tima. Ideja je bila da ih pritisnemo sa više intenziteta, ali smo bili daleko od toga. Kritike su apsolutno zaslužene, mislim da je ekipa malo psihički umorna", rekao je Anćeloti.
 


On je istakao da fudbaleri Lajpciga imaju kvalitet. "Bio je ovo loš meč, nismo igrali dobro. Oni imaju kvalitet, nisu imali šta da izgube, dok smo mi od početka igrali 'pod ručnom'. Napatili smo se, ali je najvažnije da smo stigli do četvrtfinala LŠ", dodao je italijanski trener.

Navijači Reala su tokom i posle utakmice zviždali fudbalerima madridskog kluba. "Čuo sam zvižduke naših navijača na stadionu. Oni su bili zasluženi, nemam šta dalje da kažem", dodao je trener Reala.

Špansko pokrajinsko tužilaštvo u Madridu zatražilo je juče zatvorsku kaznu u trajanju od četiri godine i devet meseci za Anćelotija zbog navodne utaje poreza.

"Zatvor? To je stara priča koja je počela još pre osam godina. Tužilaštvo misli da sam bio stanovnik Madrida, a to nije bio slučaj. Već sam platio kaznu, nevin sam", poručio je trener Reala.