UEFA Liga šampiona

Anćeloti se osvrnuo i na žreb: Želim Milan u finalu Lige šampiona

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

16.03.2023 09:14
Anćeloti se osvrnuo i na žreb: Želim Milan u finalu Lige šampiona Tanjug/AP Photo/Bernat Armangue

Real Madrid je šampion Evrope između ostalog jer zna da igra velike mečeve. Perfektnu partiju na "Enfildu" upotpunili su sigurnom igrom na "Santijago Bernabeu" koja je na kraju krinisana golom Karima Benzeme za novu pobedu nad Liverpulom, koji već ima fobiju kad igra sa "kraljem" jer je peti put eliminisan u Ligi šampiona od ovog protivnika.

Trener Karlo Anćeloti još jednom je potvrdio klasu jednog od najboljih svih vremena, njegov tim je očitao lekciju rivalu iz modernog fudbala, da nije bilo raspoloženog golmaan Alisona Bekera, menadžer "redsa" Jirgen Klop bi se još "kiselije" osmehivao. 

"Igrali smo i kontrolisali utakmicu dobro. Nismo se branili u niskom bloku i pokušali smo da budemo jaki i sigurni na lopti. Imali smo prilike i bili smo čvrsti pozadi. Bila je ovo utakmica kakvu smo hteli. Svidelo mi se kako je odigrao ceo tim. Utakmica je bila varljiva na psihološkom planu. Imali smo tri gola prednosti, ali nismo sklonili nogu sa papučice gasa. Ekipa je izgledala dobro na terenu i nisam želeo da pravim izmene tek da bih nešto menjao. Nije bilo praznog hoda, koncentracija je konstantno bila prisutna. Nismo rizikovali i veoma smo srećni", istakao je Anćeloti.

Karleto je duže nego obično pričao sa Jirgenom Klopom pre utakmice.

"Klopu sam rekao da je onaj penal za Siti protiv Lajpciga bio "lud". Rekao sam da budu oprezni sa tim, jer nije fudbal da se onako dobijaju penali u Ligi šampiona. Mislim da niko nije primetio, mislim ni Gvardiola nije shvatio je da je penal dosuđen u njegovu korist".

Žreb četvrtfinala Lige šampiona održaće se u petak, a mogao bi da spoji Karleta sa njegovim Milanom, klubom sa kojim je četiri puta bio prvak Evrope. Po dva puta i kao trener i kao igrač.

"Želim Milan u finalu, ne u četvrtfinalu".

Prokomentarisao je Italijan i Liverpulovu himnu koja se začula sa razglasa na Santjago Bernabeuu odmah poslednjeg sudijskog zvižduka.

"Nisam znao da je to u planu, ali svakako lep gest. Liverpul je džentlmenski klub, oni se se prisetili Amansija u prvoj utakmici na Enfildu. Sve su to lepi gestovi", zaključio je italijanski trener.