UEFA Liga šampiona

Predodređen da igra za Real: Predrag Mijatović zatečen brzinom prilagođavanja "zelenog" Belingema "kraljevskom" klubu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

01.12.2023 11:22
Predrag Mijatović, legenda madridskog Reala, gleda meč u društvu čuvenog trenera Žozea Murinja Guliver/AP Photo/Risto Bozovic
Predrag Mijatović, legenda madridskog Reala, gleda meč u društvu čuvenog trenera Žozea Murinja

Čim su bili spremni da za njegov transfer plate 103.000.000 evra Borusiji iz Dortmunda znači da su čelnici Reala i sportski sektor najvećeg kluba na svetu znali da su kupili buduću "zlatnu koku", ali teško da su čak i na "Santijago Bernabeu" bili u stanju da predvide 15 golova i četiri asistencije Džuda Belingema na samo 16 mečeva od početka sezone u svim takmičenjima. 

Verovatno ni stari trenerski lisac Karlo Anćeloti, iako je trofejni stručnjak igru celog tima prilagodio 20-godišnjaku iz ofanzivnog dela veznog reda fudbalske reprezentacije Engleske. Mada je trpeo kritike zbog toga, "zeleni" Ostrvljanin mu se u toj meri revanširao na datom poverenju da je i nekada čuveni igrač i sportski direktor "kraljevskog" kluba, Predrag Mijatović, zadivljen likom i delom nove perjanice Madriđana. 

 

 

"Neverovatan je način na koji se prilagodio, kako igra i kako se povezao sa saigračima koji imaju velike karijere, osvojivši pet titula prvaka Evrope! Način na koji je uspeo da se poveže sa Real Madridom od prvog minuta govori mi da je veoma inteligentan momak i da je predodređeno da bude fudbaler Reala. I dalje ne mogu da verujem da se ovo događa. Dva meseca takmičenja a već igra i ponaša se kao veteran, kao da je tu već deset godina. Mi koji smo igrali u ovom klubu znamo koliko je to komplikovano, veoma teško, i to govori mnogo stvari o njemu. Međutim, na mene najjači utisak, osim pogodaka i nastupa, ostavlja njegovo ponašanje i veza sa klubom, navijačima. Nikad niko nije to uspeo tako brzo i tako dobro", strelac pobedonosnog gola za Real u jednom od brojnih finala Lige šampiona sipao je komplimente na račun Belingema u intervjuu za španski AS. 

A, njegova reč ima težinu u španskom fudbalu i, pogotovo Realu, u čijem dresu je odigrao 118 utakmica, dao 36 golova, namestio 14 pogodaka i osvojio četiri trofeja.