UEFA Liga šampiona

Marko Arnautović golom protiv Benfike oborio neslavan rekord Lige šampiona: Napadač Intera "sto godina" čekao na novi šah-mat

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

30.11.2023 12:24
Fudbaler Intera, Marko Arnautović, postiže gol protiv Benfike Guliver/AP Photo/Armando Franca)
Fudbaler Intera, Marko Arnautović, postiže gol protiv Benfike

Marko Arnautović dao je gol Benfiki u 53. minutu i tim udarcem pokrenuo lavinu Intera na gostujućem meču 5. kola grupne faze Lige šampiona (3:3), ali to nije bio pogodak kao svaki drugi.

Ne zbog načina na koji je postignut, jer se tako često tresu mreže na fudbalskim utakmicama, već zbog činjenice da je njim oborio jedan od neslavnih rekorda elitnog evropskog takmičenja.

To je bila prva iskorišćena šansa Austrijanca, srpskog porekla, u LŠ posle ravno 4.740 dana realizatorskog posta centarfora rođenog pre 34 godine. 

 

 

Poslednji put kada je bivši špic Bolonje, Vest Hema, Tventea, Stouka... pogodio u najelitnijem fudbalskom takmičenju bilo je 2010. godine, kada je u dresu Verdera bio strelac za nemački klub. 

Istina, postoji velika olakšavajuća okolnost za Arnautovića, obzirom na to da posle te pozajmice u timu iz Bremena nije više igrao Ligu šampiona, sve dok nije došao u Inter ovog leta.