UEFA Liga šampiona

PSŽ ima novu filozofiju: Neće sve, sad i odmah, već u klubu prave planove na duže staze

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

08.11.2023 09:42
PSŽ ima novu filozofiju: Neće sve, sad i odmah, već u klubu prave planove na duže staze Tanjug/AP Photo/Luca Bruno

Godinama francuski PSŽ ulaže enormno visoke količine novca u pojačanja, a na međunarodnoj sceni ne uspeva da uradi ništa veliko i zbog toga su čelnici kluba odlučili da naprave zaokret u klupskoj politici.

Kako je u razgovoru za italijanske medije rekao predsednik Naser al Kelaifi, dovođenje preskupih fudbalera koji bi trebalo da donesu instant uspeh nije više ono ka ćemu će klub težiti.

"Ne bih to nazvao revolucijom u poslovanju kluba, već bih pre upotrebio termin evolucija. Želimo da se fokusiramo na formiranje jakog i snažnog tima koji će na duži vremenski rok davati rezultate. Neće nam više biti cilj da dovodimo samo zvučna imena. Uostalom, imamo naš trening kamp, koji je najbolji na svetu i to bi mogao da bude naš zamajac za budućnost", rekao je Al Kelaifi.

Dotakao se prvi čovek francuskog velikana i mogučnosti da Kilijan Mbape napusti PSŽ i preseli se u redove španskog Real Madrida.

"Ne bavimo se drugim klubovima već samo našim i u njemu važnu ulogu ima Kilijan Mbape. On je verovatno najbolji fudbaler na svetu i gledati ga kako demonstrira svoje umeće u dresu PSŽ-a je zaista uživanje", naglasio je Al Kelaifi.

Francuski klub je u 4. kolu Lige šampiona poražen od Milana na "San Siru" 1:2, ali prvi čovek Parižana nije bio prisutan na tom meču zbog oparcije kolena.

"Sveci" trenutno uzimaju drugu poziciju u grupi F sa šest osvojenih bodova, Dortmund je lider sa jednim više, dok Milan ima pet, a Njukasl četiri.