UEFA Liga šampiona

(VIDEO) Liga šampiona grupa E: Aletiko deklasirao Seltik, Lacio bolji od Fejenorda na Olimpiku

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

07.11.2023 23:01
(VIDEO) Liga šampiona grupa E: Aletiko deklasirao Seltik, Lacio bolji od Fejenorda na Olimpiku Tanjug/AP Photo/Jose Breton

U četvrtom kolu grupe E, Lige šampiona, pobede su ostvarile domaće ekipe. Fudbaleri Atletiko Madrida bili su ubedljivi protiv Seltika 6:0 (2:0), dok je u Rimu Lacio savladao Fejenord minimalnim rezultatom golom Imobilea u nadoknadi prvog poluvremena - 1:0 (1:0)

Španski tim opravdao je ulogu favorita u duelu sa Seltikom pred svojim navijačima. Što im nije bilo teško posle činjenice da su od 23. minuta imali igrača više na terenu zbog grube igre i crvenog kartona Maede. Grizman je prethodno doveo "jorgandžije" u vođstvo u ranoj fazi meča. Atletiko je nastavio da napada. Imao je čak 14 šuteva u prvom poluvremenu, ali je samo još jednom uspeo da zatrese mrežu žilavih Škota i to u samoj nadoknadi golom Morate.

Dok je drugo poluvreme donelo još bolju igru Madriđana...

Atletiko je u potpunosti zagospodario terenom. Imao je gotovo 80 odsto poseda. Sve se odvijalo na polovini Seltika, a do kraja su "jorgandžije" postigle još četiri pogotka u režiji Lina, Grizmana, Morate i Nigeza.

Što se susreta na Olimpiku tiče. Gledali smo dva različita poluvremena. Lacio je bio bolji u prvih 45. minuta, što je naplatio golom Imobilea u samoj nadoknadi. Dok je Fejenord pokazao bolju sliku na terenu u nastavku utakmice. Međutim, gosti iz Roterdama nisu uspeli da materijalizuju svoje šanse.

Najbolje prilike imao je Himenez. Najpre u 31. minutu kada je sjajno interevenisao golman Lacija, a onda i sredinom drugog poluvremena kada je šutirao tik pored desne stative. Lacio je na kraju sačuvao svoj gol i upisao sedmi bod na tabeli i tako prišao Madriđanima na bod zaostatka, dok je Fejenord ostao na koti šest.

Grupa E, 4. kolo.

Atletiko Madrid - Seltik 6:0 (2:0)
/Grizman 6, 60, Morata 45+, 76, Lino 66, Niget 84/

Lazio - Fejenord 1:0 (1:0)
/Imobile 45+/

 

Standings provided by Sofascore