UEFA Liga šampiona

UEFA Liga šampiona na Areni: Pariz u epicentru zbivanja, Donarume dočekuje svoje "rosonere"

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

25.10.2023 10:40
UEFA Liga šampiona na Areni: Pariz u epicentru zbivanja, Donarume dočekuje svoje "rosonere" Tanjug/AP Photo/Matthias Schrader

Juče Sevilja, danas Pariz. Utorak u Ligi šampiona imao je derbi na "Sančez Pizhuanu" gde je Arsenal dobio bitku protiv Sevilje, a danas Pari sen Žermen u derbiju Grupe F UEFA lige šampiona dočekuje Milan.

Prva asocijacija na dva tima je golman Đanluiđi Donaruma, dete Milana, a sada prva jedinica PSŽ.

"Dolazak Milana je za mene veoma emocionalan. Biće to specijalan meč za mene. Pokušaću da emocije potisnem u drugi plan i fokusiram se na meč. Srećan sam ovde, posebno od kada je trener Luis Enrike. Iz nedelje u nedelju igramo sve bolje, lepo nas je gledati i nadam se da ćemo protiv mog bivšeg kluba pokazati da smo u usponu i osvojiti bodove", istakao je Donaruma.

Trener Luis Enrike je posebno naglasio da je F grupa, u kojoj su još Njukasl i Borusija Dortmund najujednačenija po kvalitetu u elitnom takmičenju.

"Svaki meč u našoj grupi je važan, zaista ne bih da prognoziram ko će na kraju proći a ko neće jer je sve moguće. Današnji duel je važan za obe ekipe i ishod može biti značajan za konačan redosled. Milan je kvalitetan tim koji može da se adaptira brzo u toku igre, ali mi ćemo igrati na naš način i uraditi sve da pobedimo", rekao je Španac.

Napadač italijanskog tima Olivije Žiru se uvek raduje povratku u Francusku.

"Biće mi zadovoljstvo da igram u Parizu. Očekujem veoma zahtevan i dobar meč, s obzirom da ifgram sa Mbapeom i kolo Muanijem u Francuskoj, dao sam neke savete defanzivcima kako da se odnose prema napadačima PSŽ", otkrio je Žiru.

Njukasl dočekuje Borusiju Dortmund. Obe ekipe su napadački nastrojene i trebalo bi sve da pršti na "Sent Džejms Parku".

"Grupa je jaka, Dortmund je za nas treći veliki test. Nama je čast i zadovoljstvo da smo deo ovako jake grupe Lige šampiona, znamo da je duel sa Dortmundom možda i ključan za krajnji ishod grupe. Daćemo sve od sebe kao protiv Pariza, videćemo da li će i ishod biti isti", rekao je u najavi meča Edi Haui, menadžer Njukasla koji je ponedeljak proveo u društvu legende Kevina Kigena koji ga je, kako je sam rekao, "veoma inspirisao".

Barselona dočekuje Šahtjor i bar prema medijima u Španiji više se bavi predstojećim "El klasikom" protiv Reala 28. oktobra nego ukrajinskim gigantom na čijoj će klupi još večeras biti sportski direktor Dario Srna, a od sutra Marino Pušić.

Čuvaće Ćavi De Jonga, Levandovskog, Gavija i Pedrija za španski derbi, a pored dvojice talenta iz "La Masije" Lamina Jamala i Fermina, šansu sa klupe sigurno će dobiti heroj iz prethodnog meča Mark Gju, te Ektor Font, Aleks Garido, Kubarsi ili Kasaldi. Šahtjor bi mogao da iskoristi ovo kockanje Barselone sa mladim igračima...

UEFA Liga šampiona, treće kolo

21.00 Multiprenos TV Arena sport 1

Grupa E

Fejenord - Lacio 18.45 (TV Arena 3 Premium)
Seltik - Atletiko Madrid 21.00 (TV Arena sport 2)

Standings provided by Sofascore

Grupa F

PSŽ - Milan 21.00 (TV Arena 3 Premium)
Njukasl - Borusija Dortmund 21.00 (TV Arena sport 3)

Standings provided by Sofascore

Grupa G

Lajpcig - Crvena zvezda 21.00 (TV Arena 1 Premium)
Jang Bojs - Mančester siti 21.00 (TV Arena 2 Premium)

Standings provided by Sofascore

Grupa H

Barselona - Šahtjor 18.45 (TV Arena 2 Premium)
Antverpen - Porto 21.00 (TV Arena sport 4)

Standings provided by Sofascore