UEFA Liga šampiona

Gebrijel Žezus osvojio Sevilju, ali se i povredio i zabrinuo sve u Arsenalu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

25.10.2023 08:47
Gebrijel Žezus osvojio Sevilju, ali se i povredio i zabrinuo sve u Arsenalu Tanjug/AP Photo/Jose Breton

Gabrijel Žezus je napadač najfinijeg kova, u šta su mogli da se uvere i sinoć ljubitelji fudbala širom planete. Maestralni dribling, pa pas Martineliju za vodećui gol Arsenala u Sevilji, pa zatim tehnički perfektan šut za 2:0 doneli su "tobdžijama" trijumf u trećem kolu Lige šampiona (2:1).

Međutim, pred kraj meča je sam zatražio izmenu, što je za sve bio znak da se radi o možda i ozbiljnijoj povredi butnog mišića zbog kojih često pauzira.

"Osetio sam nešto u mišiću, snimićemo to, ali mislim da nije ništa ozbiljno. Uradio sam i test sa fizioterapeutom, čini se da nije nešto krupno u pitanju", rekao je Žezus.

Menadžer Mikel Arteta iz iskustva nije smeo da širi preterani optimizam.

"Čim mi je zatražio sam izmnenu to nije dobra vest za mene jer Gabrijel uopšte nije igrač koji bi to uradio samoincijativnom. Ima problem sa mišićem, u narednim danima ćemo videti o čemu se tačno radi", neraspoložen je posle meča bio i Arteta.

Srpski reprezentativac Nemanja Gudelj uspešno je čuvao Brazilca u prvom delu, sve do tog kobnog ili magičnog momenta u četvrtom minutu nadoknade kada je Žezus sa dva vrhunska poteza omogućio vođstvo svojoj ekipi. Pogodak Gudelja za 1:2 nagovestio je dramu do kraja, ali Sevilja nije imala ni sreće u završnici da izbegne poraz.