UEFA Liga šampiona

Ivanić veruje u uspeh protiv Švajcaraca: Uz pomoć navijača da pokažemo da smo s pravom u Ligi šampiona

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

03.10.2023 17:22
Ivanić veruje u uspeh protiv Švajcaraca: Uz pomoć navijača da pokažemo da smo s pravom u Ligi šampiona FK Crvena zvezda

Mirko Ivanić se polako vraća u formu. Sjajan početak sezone, pa povreda, izbacila je "četvorku" crveno-belih iz ritma, uticala i na njegovu ubojitost. Međutim, gol protiv Radničkog iz Niša i njegova fizička pripremljnost garantuju treneru Baharu da će sutra biti sigurno jedan od ključnih igrača protiv Jang Bojsa (21.00, TV Arena 1 Premium), u drugom kolu grupe "G" Lige šampiona.

"Mi vredno radimo na treninzima, pripremamo se dobro, odgovorno prilazimo svakom treningu, utakmici. Spremni smo za ono što nas sutra očekuje. Takve su nam bile i prijateljske utakmice. Spremni smo i jedva čekamo da susret počne", rekao je Mirko u uvodu.

Jedan je od igrača crveno-belih koji se već radovao uspehu protiv Jang Bojsa 2019. godine, kada je Crvena zvezda baš preko sutrašnjeg rivala drugi put stigla u grupnu fazu Lige šampiona.

"Sećam se da mi je ta utakmica iz 2019. bila stresna jer sam je počeo na klupi. Postojao je pritisak, očekivanja i veliki ulog jer se igralo za plasman u Ligu šampiona. Sutra imamo priliku da učestvujemo u spektaklu, koji će naši navijači sigurno prirediti. Osećamo veliku podršku već sada, cela ekipa jedva čeka da počne duel i da pokažemo zašto smo zasluženo u Ligi šampiona. "

Prošle je četiri godine, obe ekipe su se izenjale, treneri nisu isti, pa Ivanić nije ni mogao mnogo da upoređuje Jang Bojsa tada i sada.

"Ne bih upoređivao ova dva tima Jang Bojsa, ni mi nismo isti kao tada. Nikad ne znaš u kom pravcu će se odvijati meč. Ali, siguran sam da smo pripremljeni i uz pomoć navijača možemo do trijumfa. Može ovaj susret da nam okrene celu situaciju, bude vetar u leđa i da nam podsticaj i za Ligu šampiona".

Aleksa Vukanović je bio strelac za Zvezdu 2019. godine i taj gol je odveo crveno-bele u Ligu šampiona. Sada napadač Vojvodine poželeo je da Ivanić bude Zvezdin junak sutra.

"Aleksa je moj veliki prijatelj i drago što je on tada postigao taj gol za ulazak u grupnu fazu. Nadam se da će njegove reči imati uticaj i da će pomoći da sutra rešim utakmicu. Međutim, važno je da mi sutra kao tim budemo na nivou, a tim izbaci pojedinca. Pre četiri godine je to bio Aleksa, sutra neka bude neko drugi. Samo da se pobedi", priželjkuje "četvorka" Zvezde.