UEFA Liga šampiona

Silva teže povređen: Sigurno ne igra protiv Foresta za vikend, a možda propusti i gostovanje Njukaslu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

20.09.2023 08:35
Silva teže povređen: Sigurno ne igra protiv Foresta za vikend, a možda propusti i gostovanje Njukaslu Tanjug/AP Photo/Dave Thompson

Izmena koju je u 44. minutu susreta protiv Crvene zvezde u 1. kolu Lige šampiona napravio trener Manečster sitija, Pep Gvardiola, kada je iz igre izveo Bernarda Silvu i uveo Žeremija Dokua, odmah je ukazivala na veliki problem.

Detaljni lekarski pregledi će ukazati kakvo je zaista trenutno stanje Portugalca, ali prve prognoze nisu baš najbolje i govore da španski stručnjak neće moći da računa na njega neko vreme.

 

 

"Nisam još razgovarao sa doktorima ili bilo kim iz medicinskog bloka kluba, ali koliko mogu da vidim stanje Bernanrda Silve nije baš najbolje. On će sigurno propustiti naredni meč, a možda i više njih. Imamo problema sa povredama igrača, ali neće čuti od mene kako ću zbog toga da se žalim", rekao je posle meča Gvardiola.

To praktično znači da Silva neće biti u sastavu za naredni meč Premijer lige koji je na prigramu u subotu, 23. septembra kada na "Etihad" dolazi Notingem forest, a vrlo je verovatno da bi mogao da propusti i gostovanje Njukaslu četiri dana kasnije.

Njegova povreda se nadovezala na sve druge probleme koje engleski i evropski šampion ima u poslednnje vreme, budući da su povređeni Džon Stouns i Džek Griliš, dok je jedina dobra vest da će se Mateo Kovačić vratiti na teren, verovatno, već za vikend.