UEFA Liga šampiona

Početak Lajpciga iz snova – tri šanse i gol u prva dva minuta, pa brzo buđenje Jang Bojsa

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

19.09.2023 19:31
Početak Lajpciga iz snova – tri šanse i gol u prva dva minuta, pa brzo buđenje Jang Bojsa Alessandro della Valle/Keystone via AP

Neverovatne scene videli smo na početku utakmice u Bernu, gde su su se u prvom kolu Grupe G Lige šampiona sastali Jang Bojs i RB Lajpcig. Protivnici Crvene zvezde u elitnom takmičenju su uz duel na "San Siru" između Milana i Njukasl junajteda otvorili takmičenje po grupama.

A Nemci su to učinili na spektakularan način.

Čim su krenuli sa centra počeli su da opsedaju gol Švajcaraca, a nesređena odbrana Jang Bojsa jedva je uspevala da se odbrani. Već u prva dva minuta ekipa iz Lajpciga je stvorila tri šanse, a nakon poslednje izborila je korner posle kojeg je povela.

Pošto napadači nisu bili spremni, jeste defanzivac Mohamed Simakan. Francuz se sjajno snašao posle ubacivanja lopte iz ugla i već posle nepuna tri minuta igre na semaforu je pisalo 0:1.

Posle mučenja na početku meča, konačno su žuto-crni uspeli da povežu redove. Kada su došli do poseda usledili su i prvi napadi, a onda i izjednačenje. Maestralan je bio Mešak Elija, čiji je pogodak doveo atmosferu na stadionu u Bernu do usijanja.