UEFA Liga nacija

Dušan Tadić na vrhu kolone sa asistentima Lige nacija: Bancu jedini "pakovao" golove kao Srbin

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

19.06.2023 15:40
Dušan Tadić na vrhu kolone sa asistentima Lige nacija: Bancu jedini "pakovao" golove kao Srbin MN Press

Aleksandar Mitrović nije jedini imao vrlo zapažen invidualni učinak u tek završenoj Ligi nacija, jer je osim centarforu fudbalske reprezentacije Srbije i Fulama takvo jedno priznanje pripalo i kapitenu "orlova" Dušanu Tadiću.

Dok je njegov saborac iz špica izjednačen sa Norvežaninom Erlingom Halandom na vrhu liste najboljih strelaca, sa šest datih golova, dotle je vođa Ajaksovog tima jedan od dvojice najboljih asistenata u takmičarskoj 2022/2023.

Srpski vezista i kapiten Rumunije, Nicisor Bancu, po četiri puta su kolege iz reprezentacije slali u strelce. Iza njih sledi čak 11 fudbalera sa (po) nijansicu slabijim učinkom u takmičenju u kom se naša selekcija izborila za mesto u A diviziji.

Dok ne počne nova Liga nacija, od Tadića se očekuje da nastavi da radi svoj posao najbolje što ume u kvalifikacijama za šampionat Evrope 2024. godine. Počev od meča sa Bugarskom u Razgradu (20. jun, 20.45, TV Arena 1 Premium), iz kog selektor Dragan Stojković i ekipa žele tri boda za učvršćivanje prvog mesta u G grupi.