UEFA Liga nacija

Ronald Kuman pred polufinale Lige nacija: Holandija može da osvoji ovaj trofej

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

13.06.2023 20:00
Ronald Kuman pred polufinale Lige nacija: Holandija može da osvoji ovaj trofej Guliver/ChristianxKolbert

Liga nacija će 18. juna dobiti novog, trećeg pobednika i to na stadionu "De Kajp" u Roterdamu. Četiri selekcije prvo u sredu i četvrtak očekuju polufinalni dueli, Holandija na "De Kajpu" sutra od 20.45 (TV Arena Premium 2) igra protiv Hrvatske, a dan kasnije u Enšedeu u isto vreme (20.45, TV Arena Premium 2) snage će odmeriti Italija i Španija.

Holandija igra pred svojim navijačima i nada se da bi taj huk sa tirbina mogao da im donese i trofej, kog su izgubili 2019. godine od Portugalije u finalu na stadionu "Dragao" u Portu.

"Zaista možemo da osvojimo trofej. Igramo u svojoj zemlji, pred svojim navijačima i tu imamo prednost. Ima dobar tim na raspolaganju, ne sve igrače, ali vidim energiju, pozitivnu atmosferu. Hrvatska je kvalitetan protivnik, već dugo su u samom vrhu svetskog fudbala i očekujem naporan meč", istakao je selektor Holandije Ronald Kuman.

Memfis Depaj je otkazao zbog povrede, a i Matijas de Liht neće sutra biti spreman za meč što će predstavljati hendikep za Kumana.

"Znam kojih 11 će istrčati na teren. Ali, za svaki slučaj sačekaću jutarnji trening, pa izdiktirati sastav igračima", dodao je Kuman.

 

 

Isksuni defanzivac Liverpula Virdžil Van Dajk priznao je da 2019. godine nije bio svestan da Holandija igra za neki veliki trofej. 

"Danas je potpuno drugačija situacija, imamo ambiciju da podignemo pehar u svojoj zemlji. Desetak igrača je ighralo i 2019. godine, tada je bilo prvo finale u ovom takmičenju, nismo ga bili potpuno svesni. Hrvatska je kvalitetna selecija i moraćemo da damo maksimum da bismo prošli u finale", smatra Van Dajk.

Žao mu je što neće biti Depaja i De Lihta, ali veruje u one koji će ih zameniti na terenu.

"Memfisovo neigranje je hendikep za nas, ali ja verujem u Kodija Gakpa koji stalno napreduje, ima mnogo samopouzdanja. De Lihta nema, ali svi igrači koji su pozvani mogu da zamene svakog. Imamo dvojicu igrača iz finala Lige šampiona, Ake je osvojio trofej, a Demfris je izgubio u finalu. Obojica su imali fantastične sezone. Igramo pred svojim navijačima i spremni smo da se borimo za trofej", rekao je kapiten Holandije.

Polufinale UEFA Lige nacija

Sreda

Holandija - Hrvatska 20.45 (TV Arena Premium 2)

Četvrtak

Španija - Italija 20.45 (TV Arena Premium 2)

Za treće mesto

Enšede, 18. jun, 15.00

Finale

Roterdam, 18. jun, 20.45