UEFA Liga nacija

Drugi trijumf "orlova" u Ligi Nacija: Gol Luke Jovića za pobedu u Švedskoj

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

09.06.2022 22:45
Drugi trijumf "orlova" u Ligi Nacija: Gol Luke Jovića za pobedu u Švedskoj MN Press

Fudbalska reprezentacija Srbije golom Luke Jovića u trećem minutu nadoknade prvog poluvremena pobedila je Švedsku 1:0 (1:0) na gostovanju u trećem kolu Lige nacija. "Orlovi" su tako ostvarili drugu pobedu u tri utakmice Grupe četiri Lige Nacija, Divizije B. Sa šest bodova zauzima drugo mesto. Ispred je Norveška koja ima bod više, a posle remija bez golova sa Slovenijom. 

Srbija je nastupila u kombinovanom sastavu, ali je uspela da se sa pobedom vrati iz Švedske. Ofanzivna je bila ekipa Dragana Stojkovića Piksija na stardu duela na "Frends areni". 

Prva velika šansa viđena je pred golom Marka Dmitrovića. Klaeson se našao u izvanrednoj prilici, bio je praktično sam, ispred Nikole Milenkovića koji se okliznu, ali nije precizno šutirao, pa je lopta otišla pored stative.

Činilo se da će se sa 0:0 otići na odmor, a onda je na scenu stupio Luka Jović. Dušan Tadić je izveo korner, Strahinja Pavlović glavom spustio loptu na peterac, gde je napadač Real Madrida šutirao iz prve i savladao Olsena.

Gde je stala u prvom, Srbija je nastavila u drugom poluvremenu. Ponovo je viđena ofanzivna igra i inicijativa, ali bez prave šanse. Najbolju je imao Jović, ali ovog puta nije najbolje zahvatio loptu.

Nastavila je Srbija u finišu susreta da napada i stvara šanse. U prilikama su se našli Milinković-Savić, Kostić, Radonjić, ali bez pogotka.

ŠVEDSKA - SRBIJA 0:1

Strelac: Jović u 45+3. minutu. Stadion: "Frends Arena". Sudija: Lorens Vizer (Belgija).

ŠVEDSKA: Olsen - Anderson, Nilson (od 41. Kurtuluš), Ekdal, Agustinson - Svanberg, Kajuste, Olson (od 77. Forsberg) - Elanga (od 86. Đokereš), Kvajson, Kaelson (od 77. Gudmundson).

SRBIJA: Dmitrović - Milenković, Veljković, Pavlović - Lazović (od 63. Radonjić), Gudelj, Milinković-Savić, Terzić (od 63. Kostić) - Tadić, Đuričić (od 70. Račić) - Jović (od 78. Lukić).

Liga Nacija, Divzija B

Grupa 4, treće kolo

Švedska - Srbija 0:1
/Jović 45+3/

Norveška - Slovenija 0:0