UEFA Liga nacija

Fudbalerke Srbije napale sva tri, a uzele jedan bod Poljakinjama u Ligi nacija

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

31.10.2023 20:54
Fudbalerke Srbije napale sva tri, a uzele jedan bod Poljakinjama u Ligi nacija MN Press

Fudbalerke Srbije ni iz drugog pokušaja nisu uspele da "pokore" reprezentaciju Poljske u B diviziji Lige nacija, ali su posle beogradskih 1:1 (0:1), u četvrtom kolu grupe 3, zadržale kakvu-takvu nadu u osvajanje prvog mesta i direktan prolazak u najjaču diviziju. 

Željne revanša za prošlonedeljni poraz, izabranice Dragiše Zečevića istrčale su naoštrene kao osice na teren sportskog kompleksa Fudbalskog saveza u Staroj Pazovi, a ta izuzezna motivacija izrodila je kontrolu nad najvećim delom prvog poluvremena. "Orlice" su bile ofanzivnije i opasnije, ali nedostajali su ili pravi završni pas ili bolja realizacija.

Rivalke su izabrale da ih vrebaju iz kontranapada, a jedna takva munjevita akcija za posledicu je imala promenu rezultata. Da Nevena Damnjanović nije malo pre toga ispred same gol linije zaustavila šut Eveline Kamčuk ova bi se prva upisala u strelce, ovako je asistirala Nataliji Padilji za vođstvo u 43. minutu.

 

 

Prva je sjajno centrirala sa desnog boka, a druga na suprotnoj strani terena glavom dočekala loptu odbijenu od zemlje i bez potrebe da skače, sa čuvarkom uz sebe, savladala Milicu Kostić. To nije obeshrabrilo naše fudbalerke, pa su ubrzo posle otvaranja drugog dela derbija stvari vratile na početak.

Kako to dolikuje prvotimki Čelsija, Jelena Čanković fantasično je izvela slobodan udarac iskosa, pravo na glavu, kao zapeta puška, spremne Dijane Blagojević, a defanzivka Bejera iz Leverkuzena odlično je reagovala glavom i nadmudrila Kataržinu Kidržinek iz Pari Sen Žermena (52). 

Trudile su se naše devojke iz petnih žila da daju makar još jedan pogodak i nanesu prvi poraz Poljakinjama, ali se to nije desilo. Na njihovu žalost, ali i nezadovoljstvo publike, mada su navijači svoju ljutnju adresirali na glavnu sutkinju, zbog niza diskutabilnih odluka, a najviše zbog nesviranog faula u našu korist pre vođstva gošći. 

Liga nacija, B divizija, grupa 3

4. kolo

Ukrajina - Grčka 1:0 (1:0)
/Apanaščenko 32/

Srbilja - Poljska 1:1 (0:1)
/Blagojević 52 - Padilja 43/

 

Standings provided by Sofascore