UEFA Liga nacija

Fudbalerke Srbije počinju učešće u nultoj sezoni Lige nacija: Prvo sa Ukrajinkama u Gdanjsku

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

22.09.2023 11:23
Fudbalerke Srbije počinju učešće u nultoj sezoni Lige nacija: Prvo sa Ukrajinkama u Gdanjsku MN Press

Ovog meseca kreće ženska verzija fudbalske Lige nacija, a reprezentacija Srbije svoju borbu za bodove počinje protiv Ukrajine u Gdanjsku (15.00), u prvom kolu grupe 3 u B diviziji takmičenja nacionalnih timova. 

Zbog ukrajinsko-ruskog rata, utakmica se igra na neutralnom terenu, što ne može i ne sme da utiče na ambiciozne "orlice", predvođene sestrama Jovanom Damnjanović (Bajern) - Jelenom Čanković (Čelsi). 

"Ono što je najvažnije jeste da su devojke zdrave. Protivnika smo dobro izanalizirali, nedoumice su otklonjene. Znamo da su promenili trenera i sistem igre, ali smo na sve spremni. Borbena su i čvrsta ekipa, ali generalno je najbitnije je da primenimo naše principe u igri i da devojke na terenu prepoznaju sve stvari na koje smo im ukazivali u tokom pripreme ove utakmice. Očekujemo dobru igru i, kao i do sada, idemo na pobedu. Devojke su izuzetno motivisane i imaju veliku želju da se plasiraju na Evropsko prvenstvo u Švajcarskoj", rekao je selektor Dragiša Zečević uoči utakmice. 

Posle ovog gostovanja, naša ekipa će u Sportskom centru Fudbalskog saveza Srbije u Staroj Pazovi dočekati Grčku (26. septembar), a u istoj konkurenciji nalazi se i selekcija Poljske. 

Pobednik grupe plasiraće se u A diviziju, a poslednjeplasirane selekcije sele se u niži rang za sledeći ciklus. Trećeplasirani iz A divizija igraće baraž sa drugoplasiranim iz B divizije, kao u trećeplasirani iz B sa drugoplasiranim iz C divizije.

Liga nacija, 1. kolo B divizije

petak

Ukrajina - Srbija 15.00

Grčka - Poljska 19.00