UEFA Liga konferencije

Tobol eliminisao Bazel iz Lige konferencije: Veliki uspeh Srba iz Kazahstana

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

03.08.2023 18:03
Tobol eliminisao Bazel iz Lige konferencije: Veliki uspeh Srba iz Kazahstana MN Press

Tobol je uspeo, ekipa iz Kazahstana koju sa klupe predvodi trener Milić Ćurčić, a u kojoj igraju Miljan Vukadinović, Bojan Mlađović i Ivan Rogač prošla je u treće kolo kvalifikacije za Ligu konferencije uprkos porazu kod kuče od Bazela 2:1. Pobeda u Švajcarskoj od pre sedam dana od 3:1 bila je dovoljna za senzaciju.

Meč koje su sudile sudije iz Srbije na čelu sa Milošem Milanovićem bio je očekivano napet uz dosta prekršaja, a gosti iz Švajcarske su anulirani prednost domaćina već posle 32 minuta. Kade je u 26. minutu pogodio mrežu Konovalova, a isto je sa bele tačke učinio i Augustin u 32. minutu.

Međutim, Milanović je i drugi put pokazao na belu tačku u prvom poluvremenu, ovog puta za Tobol. Deble je u 43. minutu pogodio i ispostavilo se doneo prolaz u treće kolo gde će igrati protiv boljeg iz duela Deri Siti - KuPS. 
 
Rogač i Mlađović su odigrali svih 90 minuta, Vukadinović je izašao sedam minuta pre kraja. Veliki uspeh za Tobol, a Bazel je potpuno razočarao s obzirom da je prošle sezone stigao do polufinala Lige konferencije i ispao od Fiorentine tek u produžetku!